Hjärtspecialisten tipsar – Så håller du ditt hjärta friskt

Du har inte ont eller några större problem? Då borde din hälsa vara i bra skick eller hur? Den här uräkten använder vi oss ofta av för att slippa anstränga oss men vi kan nog alla komma överens om att det är bättre att förhindra sjukdom än att försöka bota den.  

Hjärtat är ett av kroppens viktigaste organ och jobbet hjärtat utför är kopplat till alla kroppens delar. Hjärtat är en muskel och precis som med vilken muskel som helst måste den få regelbunden motion för att hålla sig friskt. Hjärtat är också kopplat till kroppens nervsystem, därför kan sånt som till exempel stress påverka hjärtat ganska mycket.

Det finns några saker du kan göra för att påverka hur hjärtat mår och här nedan kan du läsa några tips som inte är speciellt svåra eller jobbiga.

 

Motionera

Det här är en av de viktigaste punkterna för att hålla hjärtat friskt. Det behöver inte vara extrem och intensiv träning utan det räcker med att helt enkelt bara öka pulsen någorlunda. Försök att sätta mål med din träning, i dag kanske du går 3km på 40 minuter och då kan du sätta ett mål att försöka korta ner den tiden.

 

Medelhavsdiet

När man säger diet brukar de flesta rygga tillbaka lite eftersom att de tror att man måste lägga om hela sin kost. Det du ska försöka göra är att minska på mängden rött kött och äta med fisk, skaldjur och kyckling. Olivolja, nötter och frukt är dessutom otroligt bra snacks om du vill tänka på ditt hjärta.

 

Sov lagom länge

Både att sova för mycket och att sova för lite ökar risken för hjärtsjukdomar. Beroende på hur gammal du är ska du sovia olika länge med i snitt 7 timmar per natt är en bra siffra att sikta på.

 

Meditera

Många ser nog meditation som lite flummigt och någonting hippies gör. Faktum är att meditering sänker både hjärtfrekvensen och blodsockret vilket är väldigt bra för hjärtat.

 

Rena tänder

Det här kan tänkas otippat men dåligt skötta tänder och tandkött kan faktiskt kopplas ihop med hjärtattacker. En studie visade att de som borstar tänderna två gånger per dag i två minuter hade mindre risk att få en hjärtinfrakt än de som inte gjorde det.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

5 faktabaserade tips för dig som vill gå ner i vikt

Hälsa

10 symtom på att dina blodsockernivåer är för höga

Hälsa

3 tecken på att du gnisslar tänder i sömnen

Relaterade rabatter

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Hälsa

20% rabatt på Allmän Hälsokontroll

Svensk Provtagning

Hälsa

20% rabatt på Hälsokontroll Premium

Svensk Provtagning

Hälsa

30% rabatt på två produkter!

WellBeSleep

Hälsa

50% rabatt i två månader + gratis frakt

Vitalplus

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

NYHET!

Mobilabonnemang 3GB hos hallon för endast 44 kr/mån i 4 mån, därefter 89 kr/mån! Spara oanvänd surf, ingen bindningstid!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.