Hjärtspecialisten tipsar – Så håller du ditt hjärta friskt

Du har inte ont eller några större problem? Då borde din hälsa vara i bra skick eller hur? Den här uräkten använder vi oss ofta av för att slippa anstränga oss men vi kan nog alla komma överens om att det är bättre att förhindra sjukdom än att försöka bota den.  

Hjärtat är ett av kroppens viktigaste organ och jobbet hjärtat utför är kopplat till alla kroppens delar. Hjärtat är en muskel och precis som med vilken muskel som helst måste den få regelbunden motion för att hålla sig friskt. Hjärtat är också kopplat till kroppens nervsystem, därför kan sånt som till exempel stress påverka hjärtat ganska mycket.

Det finns några saker du kan göra för att påverka hur hjärtat mår och här nedan kan du läsa några tips som inte är speciellt svåra eller jobbiga.

 

Motionera

Det här är en av de viktigaste punkterna för att hålla hjärtat friskt. Det behöver inte vara extrem och intensiv träning utan det räcker med att helt enkelt bara öka pulsen någorlunda. Försök att sätta mål med din träning, i dag kanske du går 3km på 40 minuter och då kan du sätta ett mål att försöka korta ner den tiden.

 

Medelhavsdiet

När man säger diet brukar de flesta rygga tillbaka lite eftersom att de tror att man måste lägga om hela sin kost. Det du ska försöka göra är att minska på mängden rött kött och äta med fisk, skaldjur och kyckling. Olivolja, nötter och frukt är dessutom otroligt bra snacks om du vill tänka på ditt hjärta.

 

Sov lagom länge

Både att sova för mycket och att sova för lite ökar risken för hjärtsjukdomar. Beroende på hur gammal du är ska du sovia olika länge med i snitt 7 timmar per natt är en bra siffra att sikta på.

 

Meditera

Många ser nog meditation som lite flummigt och någonting hippies gör. Faktum är att meditering sänker både hjärtfrekvensen och blodsockret vilket är väldigt bra för hjärtat.

 

Rena tänder

Det här kan tänkas otippat men dåligt skötta tänder och tandkött kan faktiskt kopplas ihop med hjärtattacker. En studie visade att de som borstar tänderna två gånger per dag i två minuter hade mindre risk att få en hjärtinfrakt än de som inte gjorde det.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

7 av 10 personer har för varmt i sitt kylskåp

Hälsa

Du ska INTE spola kallt vatten om du har bränt dig

Hälsa

Så här kan man förebygga demens

Relaterade rabatter

Hälsa

Prova träningsappen Vitala 30 dagar gratis!

Vitala

Glasögon

15% på hörapparater & hörselskydd hos Synsam

Synsam

Hälsa

10% rabatt på vitaminer och mineraler

Greatlife.se

Hälsa

20% rabatt på utomhus- & friluftskläder

Daily Sports

Glasögon

Slipp glasögon och linser! Exklusivt erbjudande – kostnadsfri undersökning

Memira

Hälsa

Halva priset på Omega-3 samt gåva på köpet!

Vesterålens Naturprodukter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

VitaePro är ditt kosttillskott för muskler och leder.
Hela 9 av 10 uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. 

Som medlem hos Seniordeal får du ett specialerbjudande på VitaePro: 

50% rabatt + gåva på köpet!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.