Här bör du städa oftast – vi har tipsen

Att städa hemma kan vara tråkigt, besvärligt och tidskrävande. Vissa moment är lätta att skjuta upp, vilket leder till att det blir desto tråkigare gången efter. Några delar av hemmet behöver städas oftare än andra. Vi vet vilka!

 

Badrummet 

Att städa badrummet är kanske det mest besvärliga och tråkiga, men samtidigt kanske det viktigaste. Där är det fuktigt och varmt. Det samlas smuts, damm, hår och mycket annat i ett badrum. Det är en perfekt grogrund för bakterie- och svamptillväxt, varför det är viktigt att städa där regelbundet. Prioritera duschen, badkaret, handfatet och toaletten. Det är även bra att torka av hyllor, speglar och vattenkran. Använd till exempel ren mikrofibertrasa och rengöringsmedel. Var noga med att alltid fälla ner locket innan du spolar och att skölja handfatet lite extra efter du borstat tänderna, eftersom bakterier lätt fastnar i tandkrämsrester.

 

 

Köket

I köket tillreds och förvaras maten, varför är det självklart är väldigt viktigt att hålla rent och fräscht där. Hur ofta byter du kökshandduk? I kökshanddukarna samlas mer och mer smuts och bakterier för varje gång du använder dem. Tänk på att byta till en ren handduk minst en gång i veckan och ha en separat handduk att torka händerna på. Städa mikrovågsugnen med jämna mellanrum. Trots att den kan se ren ut kan det gömma sig orenheter och bakterier i alla skrymslen och vrår. När du värmer maten blir bakterierna mer aktiva. Om du inte vill ha dem i maten så är det klokt att städa mikron då och då!

Sovrummet

I sovrummet far det runt hudavlagringar, hår, damm, kvalster och smuts. Det är inte trevligt, men så är det hos alla. Att bädda rent med jämna mellanrum är viktigt för din sömn och hälsa. Vädra sängkläder och innerkuddar ibland. Använd gärna madrasskydd, om inte är det klokt att tvätta överdraget till bäddmadrassen några gånger om året. Något man ofta missar att städa är nattduksbordet. Där samlas både det ena och det andra, som du sedan andas in. Torka av med fuktig trasa varje vecka. Dammsug och damma sovrummet regelbundet, gärna veckovis.  

 

 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Att tänka på när du anlitar hantverkare

Boende

Rengör din madrass i 3 enkla steg

Boende

Spola aldrig ner mjöl i slasken

Relaterade rabatter

Boende

Stort utbud av hjälpmedel som underlättar din vardag

CureMed

Boende

Lägg pengar på livets goda och inte på elen – teckna vårt elavtal för seniorer

fortum

Boende

150kr rabatt på nästa köp!

Mattkoncept

Boende

20% rabatt på din radonmätning

Radonova

Boende

15% rabatt på ett köp

Homeroom

Boende

10% rabatt på hela sortimentet

Grön interiör

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.