Härligt god halloumiburgare

 

Halloumiost redo för grillen. 

Det är fantastiskt gott att lägga halloumiost på grillen. Servera den med goda tillbehör som en burgare. Halloumiburgare går hem hos de allra flesta och är perfekt att bjuda på när du har grillfest i sommar. Smaklig måltid!

 

Ingredienser för 4 personer

  • 400 g halloumiost
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl chilisås (inte “sweet chili”)
  • 0.5 salladshuvud (plocksallad eller krispsallad)
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök (liten)
  • 4 st hamburgerbröd (eller briochebröd)

Gör så här

1 ) Börja med att blanda chilisås och majonäs så att det blir en sås. Ställ in i kylen tills det är dags att servera.

2 ) Skär sedan halloumin i skivor strax under en centimeter tjocka. Krydda eventuellt med lite svartpeppar. Du behöver inte salta, halloumiosten är salt i sig själv.

3 ) Förbered alla tillbehör så att de är redo att läggas i brödet så fort osten är grillad.

4 ) Grilla osten (eller stek i panna) tills den fått färg. Lägg gärna bröden på grillen (eller i ugnen) en kort stund så de får en lite frasig yta.

5 ) Serveras medan osten fortfarande är varm.

6 ) Njut och ha en trevlig stund!  

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.