Lingonen ger en underbart fin balans till den annars söta kakan.
En klassisk kladdkaka kan vara något av det godaste som finns och går hem hos de flesta. Uppdatera fikafavoriten genom att addera lingon – det ger en underbart god syra som passar utmärkt till den söta kakan!
Ingredienser
- 175 g smör
- 3 normalstora ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl kakao
- 1 krm salt
- 1 – 1,5 dl lingon
- Lättvispad grädde eller vaniljglass (till servering)
Gör så här
1 ) Börja med att sätta ugnen på 175°.
2 ) Smöra och bröa en ugnsform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3 ) Ta fram en kastrull och smält smöret, låt det sedan svalna.
4 ) Ta fram en bunke och elvisp och vispa ägg och socker pösigt.
5 ) Ta fram en separat bunke och blanda mjöl, kakao och salt.
6 ) Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Varva med det smälta smöret.
7 ) Häll sedan smeten formen och strö över lingenen så att de blir jämt fördelade.
8 ) Sätt in kakan i den nedre delen av ugnen och låt grädda i cirka 30 min.
9 ) Ta ut kakan och låt den svalna.
10 ) Servera din härliga lingonkladdkaka med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.
11 ) Njut!