Klassiska scones till frukost

Nygräddade scones är fantastiskt gott!

Ibland är det gott med något delikat och rykande färskt till frukost. Scones går snabbt och enkelt att svänga ihop och älskas av de flesta. Servera dem rykande varma och duka gärna fram färskost och marmelad.

   8 st Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl (byt eventuellt ut hälften till grövre mjöl)
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader (varmluft på 220-230 grader)

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke

  3. Tärna ner rumsvarmt matfett i bunken

  4. Nyp ihop blandningen med fingrarna

  5. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en smet

  6. Klicka ut åtta bullar (eller fyra något större bullar) på plåt med bakplåtspapper på

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter

  8. Servera och njut!
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.