Klassiska scones till frukost

Nygräddade scones är fantastiskt gott!

Ibland är det gott med något delikat och rykande färskt till frukost. Scones går snabbt och enkelt att svänga ihop och älskas av de flesta. Servera dem rykande varma och duka gärna fram färskost och marmelad.

   8 st Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl (byt eventuellt ut hälften till grövre mjöl)
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader (varmluft på 220-230 grader)

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke

  3. Tärna ner rumsvarmt matfett i bunken

  4. Nyp ihop blandningen med fingrarna

  5. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en smet

  6. Klicka ut åtta bullar (eller fyra något större bullar) på plåt med bakplåtspapper på

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter

  8. Servera och njut!
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.