Klassiska scones till frukost

Nygräddade scones är fantastiskt gott!

Ibland är det gott med något delikat och rykande färskt till frukost. Scones går snabbt och enkelt att svänga ihop och älskas av de flesta. Servera dem rykande varma och duka gärna fram färskost och marmelad.

   8 st Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl (byt eventuellt ut hälften till grövre mjöl)
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader (varmluft på 220-230 grader)

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke

  3. Tärna ner rumsvarmt matfett i bunken

  4. Nyp ihop blandningen med fingrarna

  5. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en smet

  6. Klicka ut åtta bullar (eller fyra något större bullar) på plåt med bakplåtspapper på

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter

  8. Servera och njut!
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Mobilabonnemang

Teckna superbilligt seniorabonnemang från 9 kr/mån i 4 mån hos Hallon!

Mindre än 1 vecka kvar

hallon

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Hälsa

Testa VitaePro till 50% och vinn mat för 10 000 kr!

Mindre än 1 vecka kvar

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.