Klassiska scones till frukost

Nygräddade scones är fantastiskt gott!

Ibland är det gott med något delikat och rykande färskt till frukost. Scones går snabbt och enkelt att svänga ihop och älskas av de flesta. Servera dem rykande varma och duka gärna fram färskost och marmelad.

   8 st Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl (byt eventuellt ut hälften till grövre mjöl)
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader (varmluft på 220-230 grader)

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke

  3. Tärna ner rumsvarmt matfett i bunken

  4. Nyp ihop blandningen med fingrarna

  5. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en smet

  6. Klicka ut åtta bullar (eller fyra något större bullar) på plåt med bakplåtspapper på

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter

  8. Servera och njut!
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.