Knäck ett ägg utan skalbitar i maten

Ägg används i allt från matlagning till bakning men ofta när man knäcker ett ägg så ramlar det ner små skalbitar i skålen eller stekpannan. 

Om du tappar ner skalbitar är det bästa sättet att få upp de genom att använda äggskalet. Bara sänka ner skalet och hämta upp de. Vi har dock ett helt annat knep så du slipper få i skalbitar redan från början.

 

Knäck ägget på en plan yta

De flesta knäcker ägget på kanten av skålen eller stekpannan, det här är helt fel. Det du ska göra är att knäcka ägget på en plan yta, på det sättet kommer det inte gå sönder massa småbitar som ramlar ner i maten.

 

Det låter kanske för enkelt för att vara sant men testa själv så får du se!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Bästa sättet att tina kött

Mat & Dryck

Bästa sättet att värma pizzarester

Mat & Dryck

Tina aldrig kött i kylskåpet

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
4 månader hos hallon!

Med mobilabonnemang hos hallon slipper du allt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor.

Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader
(därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.