Knäck ett ägg utan skalbitar i maten

Ägg används i allt från matlagning till bakning men ofta när man knäcker ett ägg så ramlar det ner små skalbitar i skålen eller stekpannan. 

Om du tappar ner skalbitar är det bästa sättet att få upp de genom att använda äggskalet. Bara sänka ner skalet och hämta upp de. Vi har dock ett helt annat knep så du slipper få i skalbitar redan från början.

 

Knäck ägget på en plan yta

De flesta knäcker ägget på kanten av skålen eller stekpannan, det här är helt fel. Det du ska göra är att knäcka ägget på en plan yta, på det sättet kommer det inte gå sönder massa småbitar som ramlar ner i maten.

 

Det låter kanske för enkelt för att vara sant men testa själv så får du se!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Mindre än 1 vecka kvar

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Mindre än 1 vecka kvar

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.