Känn dig som hemma och piffa till hallen

Gömd förvaring med klädupphängning bakom dörrar och förvaring i lådor. Gömd förvaring med klädupphängning bakom dörrar och förvaring i lådor.

Hallen blir tyvärr ofta helt bortglömd när man inreder och ordnar därhemma. Det är det första som möter en husgäst och det som välkomnar en hem, så varför inte ge hallen lite mer uppmärksamhet?

Förvaring, förvaring, förvaring

Först och främst; se till att ha bra förvaring. Har du en liten hall med ont om plats, bygg på höjden med vertikal skoförvaring och upphängning för väl valda plagg. För större ytor fungerar integrerade lösningar där exempelvis en skohylla även går att använda som en pall, eller skåp med lådor för individuell förvaring. Spara utrymme genom att enbart ha säsongsaktuella plagg framme i hallen. Vinterjackor och kängor, mössor och vantar kan förvaras undanplockat i garderob eller annat förvaringsutrymme under sommaren. Det sparar plats, skapar rymd och gör det enklare på morgonen att hitta rätt plagg.

Är det vintersäsong, satsa på lättåtkomlig förvaring så att plaggen lätt kan läggas bort och tas fram. Använd exempelvis trådkorgar, galgar för halsdukar eller krokar för vantar för lite extra designkänsla och praktiskt förvaring. Glöm inte att du enkelt kan förvara på höjden. Genom att ha klädstänger på låg- och hög höjd kan du använda hela väggen och lättare förvara både jackor och rockar, och enklare göra så att barn når.

 

 Garderobsförvaring för en rymligare hall. Plats för att hänga jackor och lägga av sig vantar och mössor.
Garderobsförvaring för en rymligare hall. Plats för att hänga jackor och lägga av sig vantar och mössor.

Färger och ljus

Belysning i hallen är A och O för den hemtrevliga känslan. Det bör vara tillräckligt upplyst för att en tydligt ska kunna hitta bland ytterkläder och andra saker, utan ett för starkt ljus som kan påminna om en kontorslokal. Se efter hur hallen är utformad om bästa lösningen är ljusslingor, punktbelysning eller en taklampa med behagligt sken och se till att matcha ljussättning till den atmosfär du vill ha i hallen. Tänk på väggfärg och de möbler som ska få plats i hallutrymmet. Anpassa hallens färgskala efter den stil som råder i resten av huset (en salig blandning färger och mönster, enkelt och avskalat eller hemtrevligt och mysig…) så att rummet passar in i helheten.

Vad vill du ha?

Det viktigaste av allt är att anpassa hallen utefter ditt egna behov. Vill du spegla dig innan du går ut genom dörren; sätt in en hallspegel. Är det många som samtidigt vill in och som kliver runt innan skorna åker av; ordna en hallmatta som täcker och skyddar hallgolvet. Du bör tänka igenom skoförvaring, hyllplats och förvaring av jackor (ska allt vara framme? finns det utrymme för säsongsförvaring på annan plats i huset?) och se över andra vardagliga behov (spegel, förvaring av nycklar och extra väskor, cykelhjälmar eller solglasögon och hattar).

Ett par tips på vägen

  • Färgmatcha möbler och utnyttja ton i ton för att skapa harmoni
  • Nyttja mönstrade tapeter eller vågad färg
  • Bygg avskild förvaring för varje familjemedlem
  • Skoställ som fungerar som sittbänk, eller en sittbänk med gömd förvaring
  • Använd en kombination av olika typer av upphängning
  • Anpassa utefter dina behov
Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Elektrisk Rengöringsborste för disk och annat!

Boende

V-formad burköppnare

Boende

Dubbelhäftande “Nano Tape”

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

Boende

20% rabatt på ALLT hos Electrolux!

Electrolux

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.