Koka alltid potatis med skalet på

Den knöliga rotfrukten potatis är en av grundstenarna i svensk husmanskost. I potatis hittar du massvis av vitaminer och mineraler, tyvärr försvinner mycket av det här då de flesta idag skalar potatisen innan de kokar den.

Du kan göra massvis av olika rätter med potatis. Du kan steka, koka, ugnsrosta eller fritera den och om du vill göra något snäppet mer komplicerat kan du göra mos, gratäng, gnocchi, kroketter eller massvis med andra rätter.

 

Skala inte potatisen

Bara i skalet hittar du massvis med fibrer som är bra för matsmältningen, därför är det rekommenderat att du faktiskt äter skalet. Även om du inte vill äta skalet bör du fortfarande koka potatisen med skalet på. I potatis hittar du vitaminer som kalcium, B-vitamin och folat, när du kokar potatisen utan skal ”läcker” vitaminerna ut i vattnet och löses upp.

Vitaminer är viktiga för att våra kroppar ska må bra och det känns väldigt onödigt att koka bort massor i vattnet. Se istället till att skala potatisen efter du har kokat den!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.