Koka alltid potatis med skalet på

Den knöliga rotfrukten potatis är en av grundstenarna i svensk husmanskost. I potatis hittar du massvis av vitaminer och mineraler, tyvärr försvinner mycket av det här då de flesta idag skalar potatisen innan de kokar den.

Du kan göra massvis av olika rätter med potatis. Du kan steka, koka, ugnsrosta eller fritera den och om du vill göra något snäppet mer komplicerat kan du göra mos, gratäng, gnocchi, kroketter eller massvis med andra rätter.

 

Skala inte potatisen

Bara i skalet hittar du massvis med fibrer som är bra för matsmältningen, därför är det rekommenderat att du faktiskt äter skalet. Även om du inte vill äta skalet bör du fortfarande koka potatisen med skalet på. I potatis hittar du vitaminer som kalcium, B-vitamin och folat, när du kokar potatisen utan skal ”läcker” vitaminerna ut i vattnet och löses upp.

Vitaminer är viktiga för att våra kroppar ska må bra och det känns väldigt onödigt att koka bort massor i vattnet. Se istället till att skala potatisen efter du har kokat den!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Elektrisk Rengöringsborste för disk och annat!

Boende

V-formad burköppnare

Mat & Dryck

Knivset med 6 delar med non-stickbeläggning.

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.