Koka alltid potatis med skalet på

Den knöliga rotfrukten potatis är en av grundstenarna i svensk husmanskost. I potatis hittar du massvis av vitaminer och mineraler, tyvärr försvinner mycket av det här då de flesta idag skalar potatisen innan de kokar den.

Du kan göra massvis av olika rätter med potatis. Du kan steka, koka, ugnsrosta eller fritera den och om du vill göra något snäppet mer komplicerat kan du göra mos, gratäng, gnocchi, kroketter eller massvis med andra rätter.

 

Skala inte potatisen

Bara i skalet hittar du massvis med fibrer som är bra för matsmältningen, därför är det rekommenderat att du faktiskt äter skalet. Även om du inte vill äta skalet bör du fortfarande koka potatisen med skalet på. I potatis hittar du vitaminer som kalcium, B-vitamin och folat, när du kokar potatisen utan skal ”läcker” vitaminerna ut i vattnet och löses upp.

Vitaminer är viktiga för att våra kroppar ska må bra och det känns väldigt onödigt att koka bort massor i vattnet. Se istället till att skala potatisen efter du har kokat den!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Laga mat efter säsong

Mat & Dryck

Därför ska du äta kiwiskalet

Mat & Dryck

Bästa sättet att tina kött

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
4 månader hos hallon!

Med mobilabonnemang hos hallon slipper du allt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor.

Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader
(därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.