Kokosolja – ännu fler användningsområden

Ett tips är att värma burken i varmt vatten från kranen för att få oljan att bli mer lätthanterlig innan användning. Alternativt värma en klick på ett fat i micron. 

Vi har tidigare skrivit om hur denna mirakelolja effektivt kan användas för hudvård och hårvård. Kokosolja kan vara en riktigt bra lösning även i många andra situationer. Här listar vi flera väntade och oväntade sätt att använda kokosolja!

 

Perfekt som metallputs

Kokosoljan har en förmåga att ta bort rost och diverse fläckar. Dessutom ger den metallen en härlig glans och liv. Massera in oljan på föremålen med hjälp av en ren och slät tygtrasa. Torka bort det överflödiga med en annan trasa.

 


Lite kokosolja kan ge nytt liv åt det gamla spännet. 

Fixar gjutjärnspannan och plättlägget

Rengör gjutjärnspannan med varmt vatten (utan diskmedel) och låt torka. Smörj sedan in den med kokosolja så håller den sig fin utan att rosta.

Riktigt bra smörjmedel

En gnisslande eller knarrande dörr kan vara irriterande. Bli av med bekymret snabbt och enkelt genom att smörja gångjärnen med kokosolja.

Lagar trög dragkedja

Ibland fastnar dragkedjor på exempelvis jackor och väskor. Att byta hela dragkedjan är både krångligt och ganska så dyrt. Testa därför att smörja in dragkedjan med lite kokosolja. Aldrig mer ett hackigt och trögt blixtlås!
Dragkedjan kommer bli som ny igen. 

Reder ut tovor på katt eller hund

Det är inte bara vi människor som kan behöva lite välgörande hårvård ibland. Våra fyrfota vänner har en tendens att få tovor i hårsvallet emellanåt. Använd kokosolja på samma vis som du använder hårolja, tovorna kommer sedan vara ett minne blott. Pälsen får dessutom näring och kommer se blank och fin ut. Se dock till att inte använda för mycket så att det blir flottigt.
Låt kissen slippa tovor i pälsen. 

Till husdjurets trampdynor

Katter och hundar, särskilt hundar, kan få torra och nariga trampdynor. Om du masserar in kokosolja på trampdynorna så kommer din pälskompis slippa bekymret. Dessutom är kokosolja inte giftigt, varför du inte behöver vara orolig att hunden eller katten får i sig lite när den tvättar sig. Kokosoljan läker sprickor och torra trampdynor samtidigt som den tillför näring.

Istället för annat matfett

Att steka maten i kokosolja är verkligen bra. Kokosoljan är nyttig och tillför en härlig smak till de flesta maträtter. Den passar perfekt i bakning, stekning och annan sorts matlagning. Det är oftast bara att byta ut det andra matfettet rakt av.

Perfekt till kastrullpopcorn

Om du vill variera din snacks-repertoar så rekommenderar vi att du testar att poppa dina popcorn i kokosolja. Oljan ger popcornen en len och söt smak vilket passar perfekt till fredagsmyset.

 


Perfekt till filmkvällen! 

Lenar halsen när du är sjuk

Förkylning innebär ofta en hals som kliar, svider och gör ont. Istället för halstabletter kan du svälja en klick kokosolja, det lindrar för stunden och får halsen att kännas mjuk och len.

Vårdar skor och andra läderprodukter

Läder har en tendens att slitas och se tråkigt ut efter en viss användning. Applicera kokosolja på exempelvis dina läderskor och massera in ordentligt. Torka bort överflödig olja med torr och ren trasa. Lädret får vård, näring, glans och en djupare nyans. Självklart funderar metoden lika bra på plånböcker, skärp, hundkoppel och mycket mer!

 


Köp gärna en stor burk kokosolja (det blir billigare) och potionera upp i olika småburkar som du sedan placerar på platser i hemmet där oljan kommer användas. 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Häll coca-cola i toan!

Tips & Trix

Därför ska man koka citron i vattenkokaren

Tips & Trix

Tvätta glasflaskor och tillbringare med ris och ättika

Relaterade rabatter

Tidningar

Passa på! Gratis tillgång till Di Digitalt i 1 mån (värde 399 kr)

Ny!

Dagens industri

Tidningar

Exklusivt medlemserbjudande på Sveriges största veckotidning – spara 420 kr!

Ny!

Land

Teknik

15% rabatt på hela sortimentet

Ny!

Safekid

Mode & Livsstil

Superdeal på shoppingvagn i högsta kvalité!

Käpprätt

Boende

Sälj din bostad till Movesta – gratis flytthjälp & flyttstäd

Movesta

Hälsa

Behandla din halsbränna med resultatgaranti

Mindre än 1 vecka kvar

IQoro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.