Krispiga grönkålschips

 

Nysköljd, härlig grönkål redo att förvandlas till chips.

Grönkålsblad som rostas i ugnen blir till frasiga chips. Ett fräscht tilltugg med en pikant och stor smak. Perfekt att avnjutas som tillbehör till maten eller som snacks på fredagskvällen.

Recept för 4 personer:

  • 300 gram färsk grönkål
  • 1/2 dl jungfruolivolja (kan delvis bytas ut mot smör om så önskas)
  • Några nypor salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 160 grader)
  2. Om du använder orensad grönkål, riv då bort lagom stora flikar från den grova bladnerven och skölj
  3. Lägg grönkålen på bakplåtspapper på en plåt
  4. Ringla över oljan och massera lätt in den, och eventuellt smöret, i kålen
  5. Fördela kålen jämt över ytan
  6. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter, tills chipsen blivit knapriga och krispiga
  7. Strö över saltet
  8. Njut och ha en härlig stund!

     

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Förvara aldrig lök och potatis tillsammans!

Mat & Dryck

Fried rice – ”thailändsk pytt i panna”

Mat & Dryck

Knäck ett ägg utan skalbitar i maten

Relaterade rabatter

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

100 % förnybar el från Skellefteå Kraft

Genom vårt seniorerbjudande får du just nu 100 % förnybar el till ett schyst pris.

Du får:
– Rörligt elpris med 3,75 öre rabatt på elpriset i 3 år.
– Ingen månadsavgift i 12 månader.
– Förnybar el från norrländsk vind- och vattenkraft.

Se ditt elpris och teckna avtal enkelt – klart på några minuter.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.