Krukväxterna som renar luften

Plantera gärna växterna i olika krukor och vaser och placera dem tillsammans, det blir fantastiskt fint!

Gröna krukväxter är inte bara vackra att se på, vissa av dem renar även luften från kemikalier och skapar ett bättre inomhusklimat. Genom att ha någon av de här skönheterna i hemmet så kan du faktiskt må bättre!

Att växter är bra för hälsan är känt sedan länge. Det har nu dessutom bekräftats i forskning utförd av amerikanska rymdfartsmyndigheten NASA. De letade efter metoder att rena luften på sina rymdstationer. Resultatet var tydligt – vissa vanliga krukväxter har luftrenande egenskaper. Vi har listat några av de vanligaste krukväxterna med förmågan att förbättra luften där hemma. Håll till godo!

 

Fredskalla

Denna vackra växt fångar upp och binder bensen, formaldehyd, trikloretylen, alkohol, ammoniak, aceton, xylen och toluen. Flera av dessa gifter finns i datorer, TV-apparater, möbelfärger m.m. Fredskallan räknas ofta som den bästa luftrenaren av dem alla eftersom den dessutom tillför fukt till den torra inomhusluften. Dessvärre är den giftig för katter och lämpar sig därför inte för kattägare.  

Ampellilja

Ampelliljan är en växt som har fått ett rejält uppsving på senare tid. Det är tur eftersom den inte bara är väldigt dekorativ. Den rensar dessutom luften från formaldehyd, ett ämne som förekommer i vanliga färger och plaster.

Svärmorstunga

Krukväxten med det humoristiska namnet kräver väldigt lite omsorg. Den trivs bra i den torra inomhusluften och kan utan problem placeras i rummens mörka hörn. Förutom att alla kan sköta den, även de som inte alls har gröna fingrar, så är den väldigt effektiv som luftrenare. Den fångar upp bensen, formaldehyd och trikloretylen. Det är ämnen som förekommer i plaster, textilier, rengöringsmedel och flamskyddsmedel i nytillverkade möbler.

Paradisträd

Paradisträdet är särskilt bra på att ta upp koldioxid från luften. Dessutom avger den rikligt med syre på natten. En perfekt växt att ha i sovrummet helt enkelt!

Krysantemum

Den här söta och klassiska krukväxten har dolda krafter, den binder nämligen bensen. Den säljs ofta i mataffären för bara några tior och är därför ett väldigt klokt val!

 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Därför ska du spraya ättika runt fönsterna i vår

Boende

Tvätta INTE trallen med högtryck

Boende

Tvättnötter; ett alternativ till tvättmedel?

Relaterade rabatter

Boende

Sälj din bostad till Movesta – gratis flytthjälp & flyttstäd

Movesta

Boende

Seniorerbjudande på 100 % förnybar el till ett schysst pris

Skellefteå Kraft

Boende

12% seniorrabatt hos Cervera

Cervera

Boende

Slipp onödigt dyra elräkningar – 50% på installationspaketet

Easyserv

Boende

Mobilt brandlarm för endast 99kr/ månad

Tryggsam

Bil

20% rabatt hos Diodhuset

Diodhuset

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.