Kyl en dryck på bara 2 minuter!

Sommaren är här och förra helgen var det äntligen ordentlig sommarvärme på många ställen runt om i Sverige. Det finns få saker som är så härliga som att öppna en burk med iskalldryck en riktigt varm dag.

Oavsett om man vill ta en öl, en läsk eller bara en burk med bubbelvatten säljs de sällan välkylda. Istället måste man bära hem burkarna, stoppa in de i kylskåpet/frysen och sedan vänta ett bra tag på att de ska bli riktigt kalla.

 

Blanda is + salt

Det finns ett väldigt enkelt knep som gör att din dryck blir kall på bara två minuter. Det du ska göra är att ta fram en bunke och fylla den några iskuber, vatten och ett par matskedar salt. Rör runt blandningen innan du stoppar ner din dryck, låt den ligga i en minut och rör sedan runt en gång till. Låt drycken ligga ytterligare en minut och den kommer att vara iskall!

 

Så här fungerar det

Egentligen är det här helt vanlig termodynamik i praktiken. Saltet får isen att smälta snabbare men för att kunna göra det måste den hämta värme från någonting annat. I det här fallet är drycken den bäst tillgängliga källan till värme och när värmen försvinner från drycken kommer den samtidigt att bli iskall.

 

I videon nedan kan du se hur blandningen fungerar i praktiken.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Bästa sättet att tina kött

Mat & Dryck

Bästa sättet att värma pizzarester

Mat & Dryck

Tina aldrig kött i kylskåpet

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
4 månader hos hallon!

Med mobilabonnemang hos hallon slipper du allt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor.

Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader
(därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.