Många desserter tar lång tid att göra och kan dessutom kräva många ingredienser. Som tur är så finns det några riktigt enkla, men samtidigt förförande goda, desserter att bjuda på. Testa vårt recept på chokladmousse nästa gång du har gäster på middag!
Ingredienser 4 portioner
- 125 g mörk choklad av god kvalitet
- 2 äggulor
- 3 msk florsocker
- Rivet skal av 1/2 apelsin
- 3 msk starkt bryggkaffe
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
1 ) Bryt chokladen i små bitar och smält den i kastrull eller vattenbad.
2 ) Ta av från värmen och låt chokladsmeten svalna något.
3 ) Rör i äggulorna en i sänder. Vispa för hand.
4 ) Tillsätt florsockret under omrörning.
5 ) Tillsätt kaffet och därefter apelsinen. Låt svalna.
6 ) Vispa grädden så att den blir lättvispad.
7 ) Vänd försiktigt ner grädden i smeten. Klicka i moussen i vackra portionsskålar. Låt stå i kylen i några timmar innan servering.
8 ) Toppa gärna med lite extra apelsin och hackad choklad. Drick med fördel en kopp kaffe till och njut!