Lindra din huvudvärk

 

 

Många i Sverige lider av återkommande huvudvärk utan att ha blivit diagnostiserade med till exempel migrän. Ofta är huvudvärk ingenting farligt men det är helt klart irriterande att ofta gå runt med ett bultande huvud.

Det finns många anledningar till att du har ont i huvudet och därför finns det även många olika tips på hur du kan lindra värken. I den här artikeln har vi samlat en mängd tips som kan göra livet lite enklare för dig med huvudvärk.

 

Drick vatten

Det här låter nästan lite för enkelt men faktum är att många gånger orsakas huvudvärk av uttorkning. Testa därför att dricka vatten eller vätskeersättning för att bli av med värken.

 

Ge dig själv en skalpmassage

Forskning har visat att genom att stimulera den stora occipitala nerven (sitter långt ner i bakhuvudet) kan man lindra huvudvärk. De som lider av migrän men inte får någon hjälp av medicin brukar man behandla med occipital nervstimulering men då med hjälp av elektriska impulser.

 

Massera simhuden mellan tummen och pekfingret

Gör en lätt massage på skinbiten mellan tummen och pekfingret. Gör detta i någon minut innan du byter hand.

 

Stretcha 

Huvudvärk beror ofta på spända muskler. Enkla sträckningar med nacken kan mjuka upp dig och därmed få huvudvärken att släppa.

 

Ät vattenmelon

Egentligen fungerar det lika bra med gurka och det hänger mycket ihop med den första punkten. Om du har ont på grund av uttorkning är det bra att äta vätskerik mat.

 

Massera in pepparmintsolja

Genom att massera in pepparmintsolja i tinningarna, på bakre delen av käken och på pannan kan du få igång blodflödet och samtidigt lindra värken. Dessutom kommer du dofta karamellfrabrik!

 

Drick en kopp kaffe

Som vi skrev under förra punkten kan det vara så att du behöver få igång blodflödet men anledningen till huvudvärken kan faktiskt även bero på expanderade blodkärl. Koffeinet får blodkärlen att dra ihop sig och om du har tur kommer din huvudvärk att släppa. 

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.