Låter din mage? Det här kan det bero på.

 

 

Det finns en anledning till att ordspråket går ”lyssna på magkänslan”. Det ordspråket syftar snarare till vår instinkt men att lyssna på magen kan faktiskt säga en hel del om din hälsa. 

 

Uppblåst mage kan till exempel betyda att du äter alldeles för mycket mjölkprodukter. När det kommer till en mage som låter, kurrar och mullrar finns det flera möjliga orsaker. I den här artikeln kan du läsa några av de allra vanligaste.

 

DAGENS RABATT! Du får 10% rabatt på din hotellvistelse hos Hotels.com. Använd koden: AFFSDQ119 när du betalar. Klicka här för att komma till rabatten.

 

Gaser

Den här punkten hade nog de allra flesta kunna gissa sig till. När vi har mycket gaser i magen så kommer den att låta. När magsäcken expanderar och drar ihop sig fastnar gaser som i sin tur får magen att bubbla. Egentligen är de här gaserna bara en helt vanlig prutt som har fastnat i magen, de är därför inte farliga.

 

Allergi eller dålig kost

Det kan vara så att du är känslig elelr allergisk mot någonting du äter och därför säger magen ifrån. Det kan till exempel vara laktos, det märker du ofta då magen samtidigt brukar bli uppsvälld. Försök att ta reda på vad i din kost du är känslig mot och minska intaget av den produkten.

 

Brist på fibrer

Magen och matsmätlningens absolut bästa vän är fibrer. För mycket fett, protein eller kolhydrater kan få din mage att låta, speciellt när du inte äter tillräckligt med fibrer.

 

Sjukdom

Det kan faktiskt vara så att du har en sjukdom. IBS är en väldigt vanlig tarmsjukdom i Sverige och då finns det vissa livsmedel din mage helt enkelt inte tål. Om de ovanstående tipsen inte har hjälpt dig rekommenderar vi att du söker läkarvård.

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.