Lyxigt värre i rik kulturstad

Ett besök i Moskva

Bolsjojteatern nattetid. Bolsjojteatern nattetid. Ett besök i Moskva passar bäst till sommaren, eller våren för att missa större delen av andra turister. Tänk på att ordna med visum i god tid innan du reser till Ryssland, och överväg att anlita en resebyrå som sköter din ansökning och bokning av hotell och boende. Som stad bjuder Moskva på en rik historia med sin arkitektur och sina museum med möjlighet till kulturkvällar på Bolsjojteatern.

Mat och dryck

Ryska blini serverade med kaviar. Riktigt lyxigt! Ryska blini serverade med kaviar. Riktigt lyxigt! Under besöket i Moskva mår magen gott av att äta rödbets- och kålsoppan borscht, ryska pannkakorna blini, ryska piroger, stroganoff och shashlik, en typ av shish kebab. För en lyxigare känsla, beställ rysk kaviar, björnkött eller vildvin. Tekulturen är stark i Ryssland men kaffe har på senare tid fått visst genomslag. Vodka dricks som shot och det är inte rätt att beställa in vodkan utspädd i drink.

Shoppa

Moskva har flertalet gallerior för shopping. Moskva har flertalet gallerior för shopping. Gallerian GUM är fylld till bredden med imponerande och något överdriven arkitektur med snirkliga detaljer och fontäner inomhus. GUM har främst designmärken för lyxkonsumtion, men är ett spännande besök. Drygt en kvarts promenad därifrån hittar du TsUM med märken och design i mellanprisklass. Söder om Röda torget finns Pyatnitskaya Street där du säkerligen hittar fint hantverk, målningar och gallerier. Det ryktas även om att det går att göra klipp på designerplagg som säljs i vintage boutiques.

Sevärdheter och upplevelser

Vasilijkatedralen vid Röda torget i Moskva. Vasilijkatedralen vid Röda torget i Moskva. Röda torget är mittpunkten för flertalet sevärdheter. Det är här som du hittar Vasilijkatedralen, Kreml, Leninmausoleet, Historiska museet och Uppståndelseporten. Bolsjojteatern är hem för både opera och balett. Se vacker dans ackompanjerad av ryska kompositörer, hör opera på dess originalspråk från välkända kompositörer och njut av lyxen att klä upp sig i aftonklädsel för en helkväll.

Resor
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Bisarra lagar i Nordkorea

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.