Maten som gör dig yngre

Man är inte äldre än vad man känner sig är ett klassiskt talesätt som på många sätt faktiskt är sant. Genom att ägna sig åt regelbunden motion och äta en balanserad kost kan man faktiskt hindra åldrandet och göra att kroppen känner sig yngre.

Man kan aldrig hindra att man blir äldre, däremot kan man äta så att kroppen inte åldras lika snabbt och du kommer både leva längre och dessutom må bättre under tiden.

 

Det finns så klart många otroligt bra livsmedel som hjälper kroppen att må lite bättre och de absolut bästa ämnena att få i sig är:

Omega-3

Antioxidanter

Vitaminer

Magnesium

Järn

Kalium

 

Nedan kan du läsa om några bra livsmedel där du får i dig stora delar av dessa ämnen.

 

Apelsin

Apelsin är fullproppat med C-vitaminer som hjälper kroppen att skapa kollagen som är otroligt bra för hyn. Överlag är både frukt och grönsaker väldigt nyttiga så försök att variera dem i alla möjliga färger.

 

Kål och broccoli

Kål och broccoli innehåller massvis med antioxidanter som är bra för oss. Surkål eller fermenterade produkter överhuvudtaget är bra för vår tarmflora och dödad dåliga bakterier i magen. Grönsakerna ska helst ätas råa eller väldigt lätt kokade då enzymerna lätt förstörs annars.

 

Lax

Fettsyran omega-3 är viktig för hjärnan och kan dessutom hjälpa till att förebygga mot cancer. Fet fisk som lax innehåller otroligt mycket omega-3 och det är dessutom väldigt gott.

 

Blåbär

Förutom att blåbär är fullproppade med antioxidanter hittar du även mycket vitamin C och A i de små bären. Antioxidanter är som tidigare sagt bra för huden och kan hjälpa att skydda den mot både stress och UV-strålning från solen.

 

Nötter

Mandel innehåller mycket av vitamin E som reparerar vävnaden i huden och skyddar den mot skadlig UV-strålning från solen. Valnötter innehåller precis som lax mycket omega-3 vilket ger huden en vacker lyster och är bra för hjärnan.

 

Baljväxter

Baljväxter i alla dess former är fulla av magnesium, kalcium, järn och b-vitaminer. Det är dessutom otroligt lite fett i och de är fullproppade med växtbaserade proteiner.

Magnesium som finns i baljväxter och hjälper till i produktionen av protein finns även naturligt i dricksvatten, speciellt i kommuner med hårt vatten.

 

 

Genom att äta en varierad kost med mycket frukt, grön och oprocesserad mat kommer du att få i dig majortieten av de viktigaste fördoämnena. Genom att äta rätt kan du faktiskt sakta ner din kropps åldrande, och vem vill inte det?

 

 

 

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.