Modern puls i Rotterdam – bästa tipsen för en härlig weekend!

Till skillnad från Nederländernas huvudstad, Amsterdam, så är Rotterdam en modern och stilren stad. Istället för idylliska promenadstråk vid sidan av en kanal kan du här uppleva puls och modern arkitektur. Rotterdam är en trendig destination –  vi förstår varför!

Vill du resa till en spännande stad över en långhelg rekommenderar vi varmt en visit i Rotterdam. Staden är näst störst i Nederländerna, efter Amsterdam, och präglas av modern arkitektur och en nyfiken anda. Dessutom har staden en av världens största hamnar, varför det finns mycket att se och uppleva även för den historieintresserade.

Själva namnet Rotterdam kommer a att staden till en början endast var en dammbyggnad på floden Rotte. Successivt har staden vuxit till det mäktiga handelscentrum den är idag. Det strategiska geografiska läget nära stora floder och Nordsjön har lett till att staden blivit knytpunkt även för järnväg, vägar och flyg. Rotterdam benämns ofta som “Porten till Europa” och har helt klart mycket att erbjuda för turister.

 

Gammalt möter nytt i den spännande hamnstaden. 

 


 

Snabba fakta om Rotterdam Invånare: Ungefär 620 000. Innerstadsområdet, Rotterdam-Rijnmond, har en befolkning på cirka 1,3 miljoner. Valuta: Euro. Prisnivå: Ungefär samma priser som i Sverige. Restaurangbesöken vara något billigare, särskilt alkohol är billigare än här hemma. Språk: Nederländska (men nästan alla talar bra engelska). Resa hit: Det är smidigt att resa till Rotterdam från Sverige. Direktflyg avgår från Stockholm, Linköping, Göteborg och Malmö. Även från Köpenhamn. Har du mer tid på dig och vill göra resan till en del av upplevelsen är tåg ett roligt sätt att resa hit.

 


 

Upplev staden på cykel I Nederländerna är det smidigt och enkelt att ta sig fram på cykel. Cykelbanorna är breda, väl underhållna och bra på alla vis. Många företag och hotell hyr ut cyklar till besökare. På två hjul tar du dig snabbt och smidigt fram i Rotterdam samtidigt som du får se och uppleva atmosfären, maten och arkitekturen. Vi rekommenderar att du kikar närmare på Urban Guides. De hyr ut cyklar och anordnar dessutom riktigt fina halv- och heldagsturer med olika teman. Är du det minsta intresserad av arkitektur är deras turer helt i din smak.


Bike & Bite
är en annan arrangör som utformar sina turer efter stadens kulinariska utbud. Är vädret bra är någon av dessa cykelturer ett fantastiskt sätt att uppleva Rotterdam! Upplev staden från vattnet Med tanke på att Rotterdam är den största hamnen i Europa och en av de mest trafikerade hamnarna i världen, är just hamnen något som bör upplevas och upptäckas på fin visit.

Det finns många företag som arrangerar guidade turer på vattnet, det ett riktigt härligt sätt att lära känna staden. Vill du boka en guidad båttur rekommenderar vi Spido. De har ett stort utbud av olika turer på stadens vatten.

 


Intressanta och kreativa former i arkitekturen. 

 

Rotterdams Central Park Rotterdam är inte bara skyskrapor, moderna monument och båtar. Om vädret tillåter bör du absolut besöka The Park. En central, livlig, lummig och väldigt vacker park. Rotterdamborna själva är stolta över sitt “gröna hjärta” som de ofta liknar med New Yorks Central Park. I en gammal stallbyggnad från 1800-talet ligger det genuina caféet Parqiet. Där kan du njuta av fantastiska smakupplevelser och värma dig vid en brasa när temperaturen vandrat nedåt på termometern. Förutom Parqiet finner du här även flera Michelinrestauranger.

En dos av traditionella Holland Rotterdam är en ung, modern och trendig stad många internationella influenser. Vill du dock få en dos traditionell Holländsk atmosfär bör du hoppa på spårvagn nummer 8 till Delfshaven. Där kan du strosa längs de romantiska och idylliska kanalerna. Vila dina trötta fötter på något av alla mysiga caféer eller restauranger. Se den välkända väderkvarnen och njut av en härlig stund. Är du sugen på mer information om Rotterdam? Kika på hemsidan till Rotterdams turistbyrå!

 

 

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Bisarra lagar i Nordkorea

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Gandini Guiding Sisters

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.