Motverka och ta bort röda prickar

 

Om du brukar raka benen eller några andra kroppsdelar har du säkert haft problem med röda prickar och inåtväxande hårstrån någon gång. Vissa personer får nästan aldrig röda prickar medan andra får det varje gång. Om du är en av dem som har problem med röda prickar är den här artikeln perfekt för dig.

 

Motverka

När man rakar sig samlas det döda hudceller runt hårsäcken som hindrar det nya hårstrået från att växa ut. För att hindra detta ska man alltid raka sig medhårs och det kan vara bra att skrubba sig först så att det finns minimalt med döda hudceller kvar på kroppen.

 

Du ska aldrig heller raka direkt på torr hud. Då blir det snarare s att rakhyveln sliter av hårstråna och hårsäcken dras in i huden. Använd alltid raklödder eller rakkräm när du ska raka dig.

 

RFSUs rakprodukter

Det finns säkert fler varumärken som gör bra produkter men ett märke som vi vet fungerar otroligt bra är RFSU. De har tagit fram en hel serie för de som har problem med röda prickar och i sortimentet finns det bland annat en after shave som kyler det drabbade området eller en kräm som motverkar inåtväxande hårstrån. Det finns dessutom ett kit med båda dessa och medföljande rakkräm för den som vill spara några kronor.

 

Köp RFSUs rakkit med 10% rabatt. Använd koden Seniorglam19 i kassan!

 

Ta bort röda prickar

Om du redan har fullt med röda prickar eller har så känslig hud att du får det trots att du följt ovanstående råd finns det några knep för att snabbare bli av med dem.

 

Varmt omslag

Det första man behöver göra är att minska svullnaden och minska på irritationen. Det kan man göra med ett varm omslag som man trycket mot det drabbade området. Blanda kokande vatten med en tesked salt och blöt en handduk i det. Låt handduken svalna lite innan du trycker det mot de röda prickarna i ungefär 3 minuter.

 

Gurkmeja

Gurkmeja innehåller ett ämne osm minskar svullnaden och tar bort den kliande känslan man får efter rakning. Blanda ihop gurkmeja med några droppar olivolja och smörj in på huden. Lägg på ett plåster eller liknande och låt blandningen sitta på i cirka 2 timmar.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Ha alltid en torr handduk i torktumlaren

Tips & Trix

Stryk snabbare med aluminiumfolie

Tips & Trix

Ta bort vita ringar på ditt bord

Relaterade rabatter

Nöje

45 dagar gratis ljudböcker hos Nextory

Mobilabonnemang

50% rabatt på mobilabonnemang!

SST NET

Teknik

50% rabatt på SST.SE

Svensk Säkerhetstjänst

Hälsa

Prova träningsappen Vitala 30 dagar gratis!

Vitala

Glasögon

15% på hörapparater & hörselskydd hos Synsam

Synsam

Boende

10% rabatt på belysning

Lysman

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

VitaePro är ditt kosttillskott för muskler och leder.
Hela 9 av 10 uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. 

Som medlem hos Seniordeal får du ett specialerbjudande på VitaePro: 

50% rabatt + gåva på köpet!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.