Motverka och ta bort röda prickar

 

Om du brukar raka benen eller några andra kroppsdelar har du säkert haft problem med röda prickar och inåtväxande hårstrån någon gång. Vissa personer får nästan aldrig röda prickar medan andra får det varje gång. Om du är en av dem som har problem med röda prickar är den här artikeln perfekt för dig.

 

Motverka

När man rakar sig samlas det döda hudceller runt hårsäcken som hindrar det nya hårstrået från att växa ut. För att hindra detta ska man alltid raka sig medhårs och det kan vara bra att skrubba sig först så att det finns minimalt med döda hudceller kvar på kroppen.

 

Du ska aldrig heller raka direkt på torr hud. Då blir det snarare s att rakhyveln sliter av hårstråna och hårsäcken dras in i huden. Använd alltid raklödder eller rakkräm när du ska raka dig.

 

RFSUs rakprodukter

Det finns säkert fler varumärken som gör bra produkter men ett märke som vi vet fungerar otroligt bra är RFSU. De har tagit fram en hel serie för de som har problem med röda prickar och i sortimentet finns det bland annat en after shave som kyler det drabbade området eller en kräm som motverkar inåtväxande hårstrån. Det finns dessutom ett kit med båda dessa och medföljande rakkräm för den som vill spara några kronor.

 

Köp RFSUs rakkit med 10% rabatt. Använd koden Seniorglam19 i kassan!

 

Ta bort röda prickar

Om du redan har fullt med röda prickar eller har så känslig hud att du får det trots att du följt ovanstående råd finns det några knep för att snabbare bli av med dem.

 

Varmt omslag

Det första man behöver göra är att minska svullnaden och minska på irritationen. Det kan man göra med ett varm omslag som man trycket mot det drabbade området. Blanda kokande vatten med en tesked salt och blöt en handduk i det. Låt handduken svalna lite innan du trycker det mot de röda prickarna i ungefär 3 minuter.

 

Gurkmeja

Gurkmeja innehåller ett ämne osm minskar svullnaden och tar bort den kliande känslan man får efter rakning. Blanda ihop gurkmeja med några droppar olivolja och smörj in på huden. Lägg på ett plåster eller liknande och låt blandningen sitta på i cirka 2 timmar.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.