Några fiffiga knep till dig som har bil

 

Att äga en bil är mycket jobb och kan kosta en hel del pengar. Den ska skattas, tvättas,  besiktas, servas och sist men inte minst: tankas. Trots att det inte är billigt att äga en bil så innebär det en enorm frihet då du kan åka vart du vill när du vill. 

 

Har du fått olja på garagegolvet eller uppfarten? Undrar du hur man får bort små repor från bilen på ett enkelt sätt? I den här artikeln har vi samlat lite smarta knep som du som bilägare bara måste känna till.

 

Tvätta framlyktorna med tandkräm

När man har kört runt ett tag brukar framlyktorna kunna bli lite matta och smutsiga. Att ha ett dovt ljus fram kan vara både en fara för dig och andra i trafiken. Ta bara en tub tandkräm med blekande effekt och smörj ut över framlyktorna och låt det sitta i ca 15 minuter. Ta en gammal tandborste, eller en helt ny så länge det inte är den du borstar tänderna med, och skrubba över lyktorna. Du kommer att se hur brun tandkrämen blir från allt smuts. Torka av resterna med en trasa och dina framlyktor kommer att skina som aldrig förr.

 

Hemmagjord tvätt för interiören

Du kan göra en helt egen blandning hemma som är perfekt för att tvätta klädseln, intrumentpaneler och till och med mattorna. Blanda 120ml ättika, 240ml sodavatten och 60ml citronjuice i en sprayflaska. Spruta på området du vill rengöra och borsta med en hård borste. Därefter torkar du bara bort allt smuts med en fuktig trasa.

 

Ta bort repor

Om du har stora repor måste du få de fixade hos en expert men mindre repor som man brukar få av smuts på vägarna är ganska lätt att få bort själv. Häll bara ut lite nagellackborttagningsmedel på en trasa och gnugga över lacken.

 

Smulor

Om du ofta är på vift och åker mycket bil så händer det säkert att du äter chokladkakor eller smörgåsar i bilen. Ofta lägger man ned det man äter i mugghållaren och det brukar hamna smulor som är i princip omöjliga att få upp. Ta en muffinsform och lägg i mugghållaren, alla smulor kommer hamna där och det är lätt att få bort smulorna sen.

 

Olja

Har det läckt olja på garagegolvet eller på din uppfart? Häll ut en burk med helt vanlig coca-cola och låt det ligga i 15 minuter. Därefter tar du en hårt borste och skrubba på området och sköljer av med vatten när du har skrubbat klart.

 

Parkeringshjälp

Har du ett trångt garage och bilen måste hela vägen in till väggen för att du ska kunna stänga dörren? När du har parkerat så gör du hål i en tennisboll med en kniv och fäster i ett snöre i taket precis så att den ligger mot vindrutan. Nästa gång du parkerar vet du att när vindrutan nuddar tennisbollen är du tillräckligt långt in i garaget.

 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på ALLT hos Electrolux!

Ny!

Electrolux

Boende

Få 15% rabatt hos Dammsugarpåsar.nu!

Mindre än 1 vecka kvar
Ny!

Dammsugarpåsar.nu

Boende

10% rabatt hos Bemz!

Ny!

Bemz

Boende

Få 50 kr rabatt på utemöbler hos VidaXL!

Ny!

VidaXL

Boende

Spara 100kr hos Markslöjd!

Mindre än 1 vecka kvar
Ny!

Markslöjd

Boende

Spara pengar med ett 100% bra elavtal!

Ny!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.