Njut av en härlig brunch – här är de bästa tipsen och recepten

Bananpannkakor med honung, bananskivor och nötter. 

Sätt guldkant på tillvaron genom att servera en riktigt härlig brunch. En lugn och skön stund vid ett vackert dukat bord med extra allt – det kan knappast bli bättre. Varför inte bjuda över släkt eller vänner på brunchmys? Här är våra bästa tips!

 

Det är härligt att hoppa över frukosten någon gång ibland och istället duka fram en mumsig brunch med extra allt. Brunch är kanske den härligaste av måltider. Den avnjuts mellan frukost och lunch, ofta istället för båda de måltiderna, och består av lättare varma rätter med smörgåsar, tillbehör och drycker.

De varma smårätterna

En brunch blir inte komplett utan någon eller några slags varma rätter. Du kan variera i all oändlighet och tillaga det du har hemma. Vill du ha förslag så är vanliga pannkakor, bananpannkakor, kokospannkakor, omelett, äggröra samt korv och bönor några alternativ.

 

Gott bröd

En mumsig smörgås med gott pålägg är aldrig fel. Du kan köpa favoritbrödet i butik eller baka själv. Kalljästa frallor är ett bra alternativ eftersom de förbereds kvällen innan. När det är dags för brunch är det bara att knäppa på ugnen och skjutsa in frallorna för gräddning. Ett annat smidigt alternativ, om du vill baka själv, är att göra scones.

Det är aldrig fel med scones. 

Olika pålägg

Plocka fram de pålägg du har hemma. Ost, skinka eller salami är finns ofta i de flesta kylskåp och passar fint på brunchbordet. Det kan dessutom vara gott med marmelad, sylt eller lemoncurd. Skär gärna upp olika grönsaker och toppa smörgåsarna med groddar och skott.

 

Ägg – i olika former

Något som verkligen hör till en klassisk brunch är ägg. Exempelvis så kan du koka dem och servera dem som de är, dela dem och toppa dem med något gott, göra en äggröra (scrambled eggs) eller göra pocherade ägg. Gör det du tycker är godast.

 

Härliga drycker

Vill du så kan du med fördel servera en god juice till brunchen. Du kan köpa färdig juice i affären eller pressa själv. Ett annat populärt inslag på många bruncher är olika slags smoothies. En smoothie består ofta av yoghurt, frukt och bär. Den kan även vara baserad på grönsaker som exempelvis bladspenat, avokado, ingefära och mycket mer. En smoothie är tjockare och mer mättande än en juice, och vad du väljer att ha i går att variera i all oändlighet. 

En smoothie kan vara riktigt nyttig, du väljer själv vad du har i den. Foto: Pixabay

Lyssna eller läs

Låt brunchen bli en härlig och avkopplande stund. Knäpp gärna på radion och lyssna på ett intressant program. Du kan även lyssna på en ljudbok eller bläddra i en tidning eller ett ett magasin. Har du sällskap vid bordet är brunchen ett ypperligt tillfälle att hinna prata om allt och få många, varma skratt. För vad är väl trevligare än att sitta vid ett generöst och fint dukat bord och njuta av nuet?

En croissant är aldrig fel. 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt på vitaminer och mineraler!

Din Vitamin

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.