Njut av härlig vintergrillning – här är våra tips!


Har du tur så kan det finnas en liknande grillplats som du kan använda. Tänk på att ta med varma fällar eller liknande, att vara aktsam med elden och att följa reglerna på plats.

Vem är det som har sagt att grilla endast hör sommaren till? Att grilla på vintern kan vara bland det mysigaste som finns. Packa korgen full med det du vill äta, klä dig varmt och ge dig ut på ett roligt äventyr. Att grilla den här tiden är en härlig upplevelse – för både stora och små!

 

Om du har en grill hemma rekommenderar vi att du drar fram den för en härlig vintergrillning. Om du grillar hemma i trädgården har du fördelen att kunna  gå in och värma dig när kylan kommer krypandes. Vill du istället uppleva årstiden ännu mer, och även vara med om en naturupplevelse, så kan du bege dig längre än till trädgården. Ta reda på om det finns någon offentlig grillplats längs vandringsstråk i skogen, vid en sjö eller liknande. Har du turen att hitta en sådan så tänk på att följa de regler som gäller, och att släcka elden efter dig.

 

Kläderna är A och O

För att verkligen njuta av upplevelsen så är kläderna det allra viktigaste. Klä dig hellre lite för varmt, så att du slipper längta hem till värmen. Kläderna bör stå emot kalla temperaturer, men även vind och fukt. Underskatta inte bra skor med varma innersulor. Mössa och vantar är också väldigt viktigt. Om barn ska följa med på vinteräventyret så är det viktigt att de klär sig varmt, ta gärna med reservvantar eftersom vantarna ofta blir blöta och kalla.  


En liknande grillplats kan finnas i närheten av där du bor. 

 

Filtar och sittunderlag

Kom ihåg att packa med sittunderlag så att ni inte kyler ner er när det är dags att sitta ner och njuta av maten. Några varma filtar kan även vara bra att packa med, de är perfekta att svepa in benen i när det är dags att äta.  


En mättande och varm soppa är inte helt fel att ha med i en termos. 

Varm dryck

Ta med termosar med varm dryck. Kaffe eller te är oftast ett måste bland oss vuxna. Om du kommer ha sällskap av små äventyrare så är varm choklad eller varm saft aldrig fel. Den varma drycken får upp temperaturen i koppen och i händerna, dessutom smakar det otroligt gott att dricka en mugg varm dryck ute i det fria.  

Mat att grilla och njuta av

Kom ihåg att packa ner den mat du tänkt grilla. Kom ihåg att det inte behöver vara något märkvärdigt, ofta kan en enkel korv med bröd smaka hur bra som helst när den grillas ute. Vill du laga något avancerat så går det självklart bra, du sätter själv ribban för vad du vill göra.  


Klassiskt pinnbröd

Att grilla och äta pinnbröd brukar vara populärt, särskilt bland de små. Här kommer beskrivning och recept. Håll tillgodo!  

Ingredienser

6 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 2 tsk bakpulver 50 gram smör (ej smält) 2,5 dl vatten  

Gör så här

1 ) Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.

2 ) Smula i smöret och tillsätt sedan vattnet.

3 ) Använd händerna och arbeta samman till en smidig deg. Använd eventuellt lite mer mjöl om det behövs.

4 ) Ta en degklump och rulla den mellan händerna så den blir långsmal. Vira degen runt en grillpinne, eller direkt runt grillkorven, och grilla tills det är färdigt.

5 ) Njut av en härlig upplevelse!  

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.