Nu är det okej att krama barnbarnen igen

I torsdags förra veckan var statsepidemiolog Anders Tegnell med i SVT:s Aktuellt och fick där svara på frågor i direktsändning från tittarna.

Efter att 70-plussarna sedan förra veckan rekommenderas att följa samma restriktioner som övriga befolkningen var såklart flera av frågorna gällande de nya reglerna. Bland annat ställdes frågan hur man som äldre ska tänka kring fysisk kontakt med sina barn och barnbarn.

Anders Tegnells svar är för många ett härligt besked.

– Ja, den bedömningen… Det har vi också funderat en hel del på. Vi tycker det är rimligt att inom de här grupperna vi nu pratar om, så måste man också få ta steget mot den typen av fysiska kontakter. Förutsatt, förstås, att barnen är helt friska.

 

Fortfarande mitt i en pandemi

I samma program kunde även Anders Tegnell ge lugnande besked om julen och att mindre släktfirande innebär en väldigt liten risk att bli smittad.

Trots det ska vi komma ihåg att vi fortfarande befinner oss mitt i en pandemi och det är viktigt att följa restriktionerna så bra det går. Känner någon sig det minsta krasslig är det bättre att inte träffas och istället skjuta upp det.

 

EDIT; Det har skett förändringar sedan den här artikeln skrevs och den 29 oktober kom det nya regleringar från folkhälsomyndigheten i flera regioner. Gå in på folkhälsomyndighetens hemsida för att veta vad som gäller där du bor!

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.