Nya förslaget: Inför skatt på kött

Liberalernas ungdomsförbund (LUF) har presenterat nya förslag på hur vi ska bekämpa den globala uppvärmningen. Ett av förslagen är att införa skatt på kött.

I Sverige arbetar vi hela tiden mot nya klimatmål och det slutgiltiga målet är att vi 2045 inte ska ha några som helst nettoutsläpp av växthusgaser till atmosfären och därefter börja kompensera så att vi når negativa utsläpp.

 

Vi äter 85 kg kött per år

Enligt Naturskyddsföreningen äter vi cirka 85 kilo kött per person och år i Sverige. Det betyder att konsumtionen av kött har ökat med över 50% de senaste 20 åren. Kött, speciellt importerat, bidrar till stora utsläpp av växthusgaser i tillverkning och transport.

Eftersom att en tredjedel av Sveriges utsläpp beror på maten har LUF nu tagit fram ett förslag på att beskatta köttet extra för att förhoppningsvis minska konsumtionen av kött. Frågan har tidigare splittrat partierna, till exempel har centerpartiet varit kritiska till förslaget då man riskerar att straffa bönderna. LUF är medvetna om att det är ett kontroversiellt förslag eftersom att de går längre än något riksdagsparti gör idag.

Ekonomi
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Ekonomi

Bedrägerier med hjälp av QR-koder ökar. Det här ska du tänka på!

Ekonomi

Hur mycket får en fattigpensionär?

Ekonomi

Enkla knep för att spara pengar

Relaterade rabatter

Ekonomi

Teckna Nya Seniorlånet och få gratis administrativa avgifter

Bluestep Bank

Ekonomi

50% rabatt på försäkringsinventering

Cynk

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.