Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Golf är fantastiskt. Underbar natur, tid för reflektion, fysisk aktivitet och socialt umgänge. Det här är en grundläggande guide för dig som funderar på att prova på golf eller nyligen har börjat spela.

När är det lämpligt att ta golflektioner?

Det kan vara klokt att överväga golflektioner längre fram. Men det bästa är att börja med att utforska sporten på egen hand. Börja med att gå till en driving range eller en korthålsbana där du kan experimentera och känna hur det känns. Fokusera på att slå bollen istället för att bli fastna i de tekniska aspekterna, vilket kan göra dig mer spänd och stressad.

Vad behöver en golfnybörjare?

Många nybörjare bekymrar sig över vilka klubbor som krävs och hur de ska användas. Till att börja med behöver du inte fjorton klubbor. Fem eller sex klubbor kan vara tillräckligt. En driver, två eller tre klubbor som en pitching wedge, järnsjua eller en hybrid, en sandwedge och en putter är allt du behöver till en början.

Utöver klubbor behöver du detta:

  • Golfbollar: Försök att få tag på så många golfbollar som möjligt till ett överkomligt pris. När du börjar förlora färre bollar, kan du investera i dyrare bollar och vara mer selektiv i ditt val.
  • Golfbag: Du kommer att behöva en golfbag av god kvalitet. Sök på second hand-marknaden om du inte vill köpa en helt ny.
  • Peggar: Skaffa ett stort paket så att du alltid har tillgängligt.
  • Verktyg för reparera nedslagsmärken: Alla märken som din boll gör på green behöver repareras, därför behöver du ett speciellt verktyg för detta.
  • Handduk: En handduk används för att torka av dina klubbor. Eller ditt ansikte för den delen. 

När ska jag gå från driving range till golfbana?

När du kan slå en järnsjua med genomgående hyfsat resultat kan det vara dags att prova på golfbanan. Ta med en van golfare som kan guida dig i början. Din vän kan även lära dig etiketten på banan så att du inte behöver vara orolig för det.

Det viktigaste är att behålla en positiv attityd även när spelet inte går som planerat, och detta gäller spelare på alla nivåer.

Det spelar ingen roll hur ditt spel ser ut i början. Ignorera de första 10 till 15 rundorna. Därefter kan du börja räkna bra och dåliga slag för att hålla koll på din förbättring.

Läs mer om hur du kommer igång med golf hos Golflivet.se.
Hälsa,Mode & Livsstil,Nöje
Beatrice Lind
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Smidig Blendermugg- smoothies på väg!

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Livsstil

Pastellfärgad “Lever-Livet” Keps

Relaterade rabatter

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

Ny!

VitaePro

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Mindre än 1 vecka kvar

Glasögonmagasinet

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.