Nytt kök på nolltid

Gör om ditt kök utan att genomföra en totalrenovering. Gör om ditt kök utan att genomföra en totalrenovering.

Drömmar om ett nytt kök men tomt i plånboken? Det går att förändra sitt kök utan att behöva genomgå en totalrenovering. Uppdatera inredningen, putsa fram detaljer och klä om gamla stommar.

Anledningarna att inte vilja gå igenom en lång process och totalrenovera sitt kök är många. Det är kräver tid, tålamod och är ofta mycket kostsamt. 3 betydligt billigare och enklare sätt att förnya köket, hemmet härd, är att byta ut delar av köket, montera nya luckor på gamla stommar eller att byta inredning.

Makeover på inredningen

Projekt som att måla eller tapetsera om, byta matbord och tillhörande stolar eller introducera nya (och mindre kostsamma) textilier i köket är ett säkert sätt att få känslan av ett nytt kök. Det skadar inte heller med en ordentlig rengöring och att rensa bort gamla koppar och glas som sällan kommer till användning. Inredningsdetaljer går i vågor, och ett säkert sätt att få sitt kök att kännas lite mer i nuet är genom att uppdatera sin inredning. Fat, krokar till kökshanddukar, hållare för hushållspapper, diskborsten och peppar- och saltkvarn är alla små detaljer som kan hjälpa till att skapa ett nytt uttryck. Har man tid och ekonomi kan även nya möbler eller lampor hjälpa till att förändra.

Speciellt textilier är ett verktyg som lätt gör stor förändring. Tänk bara på hur en inför julen byter till röda gardiner och rummet genast får en annan känsla. En matta under köksbordet eller löpare längst med arbetsbänken ger också ett annat intryck. Utöver matta och nya gardiner kan en exempelvis introducera nya kökshanddukar, bakdukar och grillvantar.

Byta ut delar av köket

Genom att byta ut delar av ditt kök och återanvända gamla stommar slipper du en renovering. Det passar utmärkt om man i dagsläget är nöjd med sin kökslayout men tycker att köket börjat se lite slitet ut. Med nya skåpluckor får köket sig snabbt en ansiktslyft. Bänkskivan är också tacksam att bytas ut, likaså vitvaror för att få mer energisnåla alternativ som passar den nya inredningen. Lösningar för att köpa uppsättningar skåpsluckor finns hos de flesta kökstillverkarna. Somliga erbjuder enbart luckor som passar just sina stommar, så undersök i förväg vilka alternativ som skulle fungera för ditt kök.

Att byta köksluckor

Först mäter du alla köksluckor och lådfronter, räknar ut vilket antal du behöver av varje sort och antecknar måtten för ditt kök och rum. I samband med att du byter luckor har du möjlighet att välja ett annat upplägg, exempelvis byta till smala dörrar som öppnar ett skåp istället för en bred, eller byta inredning. Nästa steg är att välja tillverkare av köksluckorna och utförande. Tänk på att det i likhet med att byta ett helt kök finns alternativ inom olika prisklasser. I ett prisexempel som vi hittade kan en budgetvariant gå på så lite som 6 000 kronor för ett kök i standardutförande, medan lyxvarianten kostade runt 40 000 kr. Själva bytet av köksluckor är tämligen okomplicerat:

  1. De gamla luckorna skruvas ned
  2. Gångjärn och fästen anpassas för de nya luckorna
  3. De nya luckorna och lådfronterna monteras

Monteringen är ofta ganska enkelt och tar 2-3 dagar för den enskilde personen inräknad nedmontering. Dock är mätningen ofta knepig att få till så att luckorna passar och inte lämnar glapp sinsemellan. För den händige kan man självfallet utföra arbetet själv, men det finns företag som specialiserar sig på att hjälpa dig under hela processen.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Elektrisk Rengöringsborste för disk och annat!

Boende

V-formad burköppnare

Boende

Dubbelhäftande “Nano Tape”

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

Boende

20% rabatt på ALLT hos Electrolux!

Electrolux

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.