Nyttiga och mättande kesoplättar

Keso är en bra proteinkälla.

Vi delar gärna med oss av riktigt bra recept på lättlagad och nyttig mat, här kommer vårt allra senaste. Kesoplättar går snabbt och lätt att svänga ihop, de kräver få ingredienser och är riktigt nyttiga eftersom de inte innehåller vanligt mjöl. Perfekt till långfrukosten på helgen eller som en enkel lunch. Komplettera med en fräsch och bra sallad och du har en komplett måltid!

Ingredienser

  • 250 g keso
  • 2 ägg
  • 1 msk dinkelmjöl eller fiberhusk
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm vaniljpulver
  • Olja till stekning

Gör så här

1 ) Mosa keson tillsammans med äggen så att det blir en smet.

2 ) Blanda i fiberhusken eller dinkelmjölet samt salt och vaniljpulver. Rör om så att det blir bra fördelat.

3 ) Klicka ut smeten i varm stekpanna. Stek på medelhög/hög värme så att plättarna får en gyllene nyans.

4 ) Serveras varma och toppas med skivad banan eller bär. Njut! Färska, upptinade eller rårörda bär smakar bra tillsammans med kesoplättarna.

 

 

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Är frusna grönsaker bättre än färska?

Mat & Dryck

Förvara aldrig lök och potatis tillsammans!

Mat & Dryck

Fried rice – ”thailändsk pytt i panna”

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.