Otroligt gott med kirskålspesto

Kirskål är inte bara ett ogräs, den är fantastiskt god att använda i matlagningen. En pesto på kirskål och mandlar är oväntat gott. Ge dig ut och plocka detta fantastiska ogräs till middag!

 

Ingredienser ca 4 portioner

  • Några nävar (ungefär ett fullt durkslag) nyplockade kirskålsblad
  • 3 dl mandel
  • 2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl lagrad ost, exempelvis permesanost
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

1 ) Eftersom kirskål kan ha en något besk smak så kan det vara klokt att ånga bladen över en gryta med kokande vatten i några minuter.

2 ) Rosta mandlarna i torr stekpanna, utan att de blir särskilt brända.

3 ) Lägg i samtliga ingredienser i en skål och mixa med stavmixer eller mixa dem i en matberedare.

4 ) Smaka av med salt och peppar.

5 ) Serveras exempelvis med pasta. Njut!

 

Ett ogräs väl värt att spara på.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.