På visit i Köpenhamn

Ett besök i Nyhavn är ett måste när du är i Köpenhamn.

Köpenhamn är en väldigt vacker och inspirerande stad, det är inte svårt att förstå varför många svenskar reser dit varje år. Arkitekturen, kulturen, restaurangerna och de vackra miljöerna tilltalar. Dessutom är det väldigt smidigt att kunna ta tåget dit. Tågresan i sig kan vara riktigt avkopplande med en god bok och trevligt sällskap. Vi har sammanställt våra bästa tips så att du inte ska missa något när du besöker i Köpenhamn.

Strosa i Nyhavn

I Köpenhamn ligger det pittoreskt vackra Nyhavn. Här kan du äta och dricka gott eller bara strosa runt och insupa miljön, kulturen och stadslivet. Det spelas härlig livemusik runt om och stämningen är genuin och härlig. Hoppa på någon av de turbåtar som flyter fram i kanalerna, det finns så mycket att se. Ett tips är att inte ha för bråtton när du är här, du kommer vilja ha tid på dig att ta in atmosfären.

Pampiga Amalienborg

Danska monarkens ståtliga residens, Amalienborg, är ett självklart utflyktsmål. I Stockholm ser vi hur många turister som besöker Gamla stan med målet att se slottet och vaktavlösningen. När vi sedan själva åker på semester så gör vi samma sak. För det finns ju något väldigt spännande med att besöka historiska platser och fundera över hur livet kan ha sett ut för de som levt där tidigare och även nu. Om du är nyfiken och vill veta när kungligheterna är hemma så kan du hålla utkik efter flaggan vid slottet. När den är i topp så är de hemma. Väl vid slottet bör du passa på att se vaktavlösningen.

 

Livgardets vaktavlösning vid slottet.

Dansk design

Att danskarna är bra på design är något som de flesta känner till. Det tog fart redan på 50-talet med möbeldesigners som exempelvis Arne Jacobsen, Hans Wegner och Børge Mogensen. Om du är intresserad av inredning, design och dansk historia så bör du absolut besöka Designmuseum Danmark. Här finns alla danska designers representerade. Dessutom har de en riktigt fin museishop och ett trevligt fik där du kan njuta av ett klassiskt smørrebrød. Bättre än så kan det inte bli!

Stadens trädgårdar

Runt om i Köpenhamn hittar du vackra grönområden. Precis intill Rosenborg Slot i de centrala delarna av staden hittar du Kongens Have, Danmarks äldsta kungliga trädgård. Om du besöker staden i vår eller sommar bör du ta en liten runda här. Köp en glass, ta in de vackra viljöerna och den härliga stämningen som karaktäriserar staden. Ett måste för dig som älskar natur och trädgårdar är att bedöka Botanisk Have vid universitetet. Det bara måste upplevas!

Resor
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Livsstil

3-i-1 Portabel vevradio med inbyggd solcellslampa och powerbank.

Livsstil

3-i-1 Hundmat- och Vattenflaska för resan

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.