Packtips inför resan

Packtips inför resan Packa bättre och smartare!

Semester. Det är mycket som ska med: kläder, tandborste, skor och kanske en bra bok eller två. Vi listar packtips inför din resa som hjälper dig spara plats, ta dig igenom säkerhetskontrollen snabbare och spara tid.

Slitet och släng

När du åker på resa är det ett helt perfekt tillfälle att ta med vissa klädesplagg som är ämnade för sopen såsom strumpor med hål. Packa ner, ta med, använd och släng. Mindre packning på vägen tillbaka och mer plats för nyinköp. Vill du inte spara pocketboken när du läst klart den kan den lämnas kvar.

Rulla istället för vik

För att minska skrynklor i klädesplagg och lättare kunna möblera i väskan. Du får plats med förvånansvärt fler plagg på en liten yta än om du viker!

Väskpussla

När du packar är det bra att tänka strategiskt och packa som ett pussel. Ha med extra par skor? Du kan stoppa ner mindre plagg som strumpor i dem för att de bättre ska hålla formen och för att spara yta.

Väska efter klimat

Tänk över ditt val av väska beroende på typ av resa och resmål. Mycket kullersten, grusvägar eller otillgängliga platser? Ryggsäck lämpar sig. Rullväska däremot är helt utmärkt för att slippa bära tungt när man kan ta sig runt med väskan.

Tänk igenom handbagaget och övervikt

På väg hem från resan händer det lätt att man fått ett par extra kilo i väskan. Betalar du för övervikt via internet iställer för vid biljettdisken så är det oftast billigare. Vissa kilon kan man i annat fall förflytta till handbagaget, men se till att kolla reglerna för maxvikt!

Ha koll på handbagaget

Spara tid genom att medan du ringlar dig genom kön till säkerhetskontrollen ser till att följa de föreskrifter som gäller. Inga vassa föremål och se till att medtagna vätskor understiger 100ml och försluts i en genomskinlig plastpåse att visa upp i spärren. Förvara pass och biljetter lättillgängligt och tänk på att du måste dra fram dator eller läsplatta så håll dem nära till hands.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Livsstil

Pastellfärgad “Lever-Livet” Keps

Boende

Mygglampa Effektiv

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.