Paprikakollen – Så här ska du välja

 

De flesta gör som jag gör när man köper paprikor. Man väljer den färgen man vill ha och lägger ner den i korgen. Men det finns faktiskt en smart grej man kan titta närmare på, nämligen hur många ”bulor” den har på undersidan.

 

Om du tittar på undersidan av en paprika så ser du att den har tre eller fyra stycken ”knölar”.

Om den har fyra bulor så är det en hona. Honorna innehåller betydligt fler frön än hanarna men är sötare i smaken och passar därför bättre att ätas råa.

Hanarna är de med tre bulor och är beskare i smaken, därför passar de bättre att användas i matlagning.

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Häll coca-cola i toan!

Tips & Trix

Därför ska man koka citron i vattenkokaren

Tips & Trix

Tvätta glasflaskor och tillbringare med ris och ättika

Relaterade rabatter

Teknik

15% rabatt på hela sortimentet

Ny!

Safekid

Mode & Livsstil

Superdeal på shoppingvagn i högsta kvalité!

Käpprätt

Boende

Sälj din bostad till Movesta – gratis flytthjälp & flyttstäd

Movesta

Hälsa

Behandla din halsbränna med resultatgaranti

Mindre än 1 vecka kvar

IQoro

Tidningar

Läs Expressen Premium gratis i 3 månader

Expressen Premium

Hälsa

Halva priset på Omega-3 samt gåva på köpet!

Vesterålens Naturprodukter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.