Pasta Frutti di mare

Veckans recept: Pasta Frutti di Mare Veckans recept: Pasta Frutti di Mare Tillagningstid 25-30 min

 

Ingredienser (2 portioner):

  • 400g Linguini pasta
  • 1 morot
  • 1/2 bleksellerihuvud
  • 2st sharlottenlökar
  • 2st viltöksklyftor
  • 6st coctailtomater
  • 1dl vitt vin
  • 1dl grädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 6st pilgrimsmusslor
  • 4st gambas
  • 50g handskalade räkor
  • 50g blåmusselkött
  • 2 msk matolja
  • 1 msk smör
  • salt peppar
  • Parmesanost
  • basilikablad

Redskap: Stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.

 

Tillagning:

  1. Sätt på ett stort kokande vatten med salt i och koka pastan tills den är al denté (tuggmotstånd).

  2. Skär ner blekselleri, morot, löken och fräs i panna med olja tills grönsakerna har blivit mjuka. Pressa sedan i en vitlöksklyfta och skär ned tomaterna och lägg i pannan, häll i vitt vin, grädde och buljongtärningen och koka ihop tills såsen har blivit simmig. Smaka av med salt och peppar.

  3. Ta bort muskeln ifrån pilgrimsmusslorna, värm upp en panna med olja tills den är rykande varm, lägg i pilgrimsmusslorna och gambas i pannan tills dem har fått en fin färg, klicka i smöret och ös skaldjuren. Ta av från värmen.

  4. Häll i handskalade räkor, blåmusselkött och pastan i såsen, värm upp snabbt och lägg på tallrik, toppa med gambas och pilgrimsmusslor, parmesanost och basilika.
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.