Pensionär-starter kit

Vad behöver man som nybliven pensionär? Är det möjligt att sätta ihop ett pensionär-starter kit för att underlätta för någon vars liv kanske förändras på ganska många plan? De frågorna ska vi försöka besvara här. 

 

Ett pensionär-starter kit bör spegla individen

Kom ihåg att pensionärer kan vara lika olika varandra som vilka personer som helst. Det är egentligen bara det faktum att de uppbär pension som de alltid har gemensamt, eftersom det är så man definierar pensionär. Känner du personen kan du ge bort ett pensionär-starter kit som visar att du har känsla för vad den individen vill ha och verkligen behöver.

 

Tips på vad man kan ha i ett pensionärskit

Information från PRO kan låta som en tråkig sak att ge bort, men det är faktiskt en del saker man behöver veta om vad det innebär att gå i pension. Om det finns en lokal pensionärsförening kanske den nyblivne senioren behöver veta lite om deras aktiviteter? Det finns också handböcker om livet som pensionär som är både seriösa och lite skämtsamma i tonen.

– Hela På spaning efter den tid som flytt, är ett finlitterärt verk som det brukar ta många år att bli klar med. Annars funkar det ju med vilka böcker som helst egentligen. Att bli pensionär innebär att man får tid att läsa!

– Ett set med bra verktyg till en aspirerande snickare, eller andra hantverksprylar om intresset går i en annan riktning än just snickerier. Man kan också stödja andra hobbies som en pensionär kan förväntas få mer tid över till.

– Ett pensionärs-starter kit kan också innehålla gångstavar, gymkort, bra promenadskor eller något annat som gör det lättare eller roligare att komma igång med en fysiskt aktivitetet. Om en nybliven pensionär haft ett fysiskt arbete är detta extra viktigt.

– Som pensionär har man mer tid till att vara social och om det är en person som inte är tekniskt bevandrad kan det vara en bra idé att ge bort något som förenklar kommunikation. Kanske en telefon med Skype och ett billigt pensionärsabonnemang som gör det möjligt att prata gratis med de närmsta.

 

Skämtsamt pensionär-starter kit

Der finns en massa prylar som förknippas så mycket med pensionärer att det har blivit kliché. Ett pensionärskit kan med fördel innehåller några av dessa saker, som en kul grej! Här är exempel på vad vi menar:

  • En påse bridgeblandning eller en ask med marmeladkulor
  • Godiständer
  • Korsord
  • Fickplunta
  • Broddar
  • Läsglasögon
  • Gubbkeps
  • Käpp

Bara för att korsord finns med på det här listan behöver det inte betyda att det inte kan fungera som en mer seriös present till en pensionär. Man ska heller inte underskatta broddar som är en viktig säkerhetsåtgärd för den som vill ta en promenad när det är halt ute.

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Du behöver bara en klädnypa för att få ditt hus att lukta gott

Tips & Trix

Vanliga förkortningar på nätet

Tips & Trix

Bästa sättet att snoppa jordgubbarna

Relaterade rabatter

Boende

Slipp fuktskador i ditt hem!

Villa Relining

Resor

Minst 15% rabatt på din nästa resa

Booking.com

Nöje

10% på keramikblommor!

Keramikblomma

Ekonomi

Teckna Nya Seniorlånet och få gratis administrativa avgifter

Bluestep Bank

Boende

10 % rabatt på kvalitativa köksredskap

Kitchentime

Tidningar

Premiärerbjudande – få Aftonbladet direkt hem i brevlådan!

Aftonbladet

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
4 månader hos hallon!

Med mobilabonnemang hos hallon slipper du allt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor.

Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader
(därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.