Pensionärsgodis

Finns det verkligen speciellt pensionärsgodis? Ja, det kan man faktiskt säga att det gör. I alla fall om man med pensionärsgodis menar godis som har pensionärer som målgrupp och som de facto köps av pensionärer i första hand. Det finns dock inget som säger att det bara är pensionärer som gillar vad vi kallar för pensionärsgodis. Kanske har du själv någon av de godissorter vi tar upp här som en av dina favoriter även fast du inte är särskilt gammal?

 

Varför uppskattar pensionärer särskilda typer av godis?

Den främsta anledningen till att äldre personer gillar en viss typ av godis tror vi är att det handlar om godis som var vanligt redan när de själva var barn. Det är av nostalgiskäl helt enkelt, och kanske för att man håller sig till samma sort av gammal vana. Det är nog inte så vanligt att en helt nylanserad godissort seglar upp som favorit just bland pensionärer. Men det ska också sägas att det finns gamla godissorter som är väldigt populära även i andra målgrupper än hos pensionärer. Nötkräm, sockervadd och hallonbåtar är exempel på det.

Vissa av de godissorter som vi kommer att lista nedan marknadsförs ganska intensivt mot pensionärer och har ofta äldre personer i reklamfilmerna. Här handlar det mer om varumärken än om smaker. Vissa av dessa godissorter har också samma förpackning som de haft i många, många år. Det blir rent visuellt något att känna igen som väcker en positiv känsla. En ask med After Eight eller en skål av glas med Marianne-karameller skänker glädje så länge den står framme, även om det inte äts godis hela tiden.

Vad för typer av godis som uppskattas av olika generationer handlar också om hur godis säljs. Lösgodis är populärt i alla åldrar men var inte så vanligt när dagens pensionärer var unga. Det var däremot chokladaskar och tablettaskar, typer av godis som har ganska hög pensionärsfaktor idag.

 

Tips på gott pensionärsgodis

Här följer en lista på godissorter som vi vet är extra populära bland pensionärer. Vill du ge bort godis till en äldre person kan det vara en bra idé att välja någon av följande sorter:

 • Toffifee
 • Bridgeblandning
 • Romerska bågar
 • Werther’s Original
 • Punschpraliner
 • Engelsk lakritskonfekt
 • After Eight
 • Jungfrubröst (geléhallon)
 • Kungen av Danmark
 • Marmeladkulor

Har du köpt flera av dessa godissorter det senaste året så är det faktiskt högst troligt att du är pensionär.

 

Vad som är pensionärsgodis kan förändras

Vissa godissorter som räknas som pensionärsgodis idag kommer inte att gör det i framtiden och godis som inte är särskilt populärt bland pensionärer ifråga kan komma att var det i framtiden när dagen 60- och 70-talister går i pension. Tuggummi (tänk Jenka, Shake och Hubba Bubba), Dumleklubbor, Nickel, Pez, Hockeypulver och godishalsband var populärare på 80-talet än det är idag men kan komma att få en pensionärsrevival om 20 år.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

Ny!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

 • RABATTER
 • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.