Perfekt bacon varje gång – i ugnen

 

 

Att steka bacon i stekpannan är ju kanske inte det mest komplexa som finns att göra i köket men det finns gånger då man faktiskt hellre skulle göra perfekta skivor i ugnen istället för i pannan. Står du till exempel och lagar en god lördagsbrunch? Antagligen använder du redan flera pannor och eftersom att du vill äta allting varmt vill du inte behöva lägga äggröran åt sidan för att sen göra bacon efteråt. Det kanske är så att du har många gäster, då kan du göra betydligt många fler skivor bacon på en gång än i stekpannan.

 

Oavsett vilken anledning du har så slipper du allt matos som bacon ger ifrån sig. Har man ingen bra fläkt brukar hela köket lukta bacon hela helgen och det slipper du med ugnen.

 

Så här gör du

 

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Lägg ut bacon på en plåt med vanlig aluminiumfolie och tillaga i 6 minuter.

 

Vänd på skivorna och kör i 6 minuter till.

 

Klart! 

 

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Seniorrabatt hos hallon i 4 månader!

Slipp onödigt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor. Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader (därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.