Perfekt bacon varje gång – i ugnen

 

 

Att steka bacon i stekpannan är ju kanske inte det mest komplexa som finns att göra i köket men det finns gånger då man faktiskt hellre skulle göra perfekta skivor i ugnen istället för i pannan. Står du till exempel och lagar en god lördagsbrunch? Antagligen använder du redan flera pannor och eftersom att du vill äta allting varmt vill du inte behöva lägga äggröran åt sidan för att sen göra bacon efteråt. Det kanske är så att du har många gäster, då kan du göra betydligt många fler skivor bacon på en gång än i stekpannan.

 

Oavsett vilken anledning du har så slipper du allt matos som bacon ger ifrån sig. Har man ingen bra fläkt brukar hela köket lukta bacon hela helgen och det slipper du med ugnen.

 

Så här gör du

 

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Lägg ut bacon på en plåt med vanlig aluminiumfolie och tillaga i 6 minuter.

 

Vänd på skivorna och kör i 6 minuter till.

 

Klart! 

 

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Veckans recept – viltfärsgryta

Mat & Dryck

Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Mat & Dryck

Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.