Perfekt bacon varje gång – i ugnen

 

 

Att steka bacon i stekpannan är ju kanske inte det mest komplexa som finns att göra i köket men det finns gånger då man faktiskt hellre skulle göra perfekta skivor i ugnen istället för i pannan. Står du till exempel och lagar en god lördagsbrunch? Antagligen använder du redan flera pannor och eftersom att du vill äta allting varmt vill du inte behöva lägga äggröran åt sidan för att sen göra bacon efteråt. Det kanske är så att du har många gäster, då kan du göra betydligt många fler skivor bacon på en gång än i stekpannan.

 

Oavsett vilken anledning du har så slipper du allt matos som bacon ger ifrån sig. Har man ingen bra fläkt brukar hela köket lukta bacon hela helgen och det slipper du med ugnen.

 

Så här gör du

 

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Lägg ut bacon på en plåt med vanlig aluminiumfolie och tillaga i 6 minuter.

 

Vänd på skivorna och kör i 6 minuter till.

 

Klart! 

 

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.