Picklad rödlök – det perfekta tillbehöret

Rödlöken kommer få en mjuk och söt smak.

Har du märkt att det blivit vanligt att få picklade grönsaker som tillbehör på restauranger och kaféer? Beställer du en matig smörgås eller fräsch sallad så är picklad rödlök en vanlig smakhöjare. Det är lätt att göra själv, så testa du också!

Ingridienser

  • 1 kg små fina rödlökar
  • 1 liter vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk salt
  • 6 svartpepparkorn
  • 4 msk 12-procentig ättika (2 msk per burk)
  • 2-4 lagerblad
  • 5-7 kryddnejlikor

Gör så här

1)  Skala och skär rödlöken i tunna skivar/ringar.

2) Lägg rödlöken i rena glasburkar, vava dem tätt.

3) Koka upp vatten, socker, salt och kryddor.

4) Häll genast lagen över rödlöken (låt den inte svalna).

5) Blanda i ättikan, se till att blanda noga.

6) Sätt på locken på burkarna och ställ dem med botten upp och låt svalna.

7) Håll dig till tåls och förvara dem i kylen eller ett kallt skafferi tills de mognat. Det tar  ungefär tre veckor.

Picklad rödlök passar perfekt till det mesta, så när den är färdig är det är bara att servera och njuta!  

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Elektrisk Rengöringsborste för disk och annat!

Boende

V-formad burköppnare

Mat & Dryck

Knivset med 6 delar med non-stickbeläggning.

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.