Picknickdags: bästa lunchmackan

Nästan all mat smakar lite bättre ute i det fria. 

Den här lunchmackan är riktigt enkel att göra och är fantastiskt god och mättande. Perfekt för utflykten i sommar. Packa med dig filt och kanske en god bok och ha en riktigt fin dag!

Att mozarellaost “gifter sig väl” med tomat och basilika, det är det många som upprepar. Saken är att de har helt rätt, det är en väldigt vinnande kombination som alltid är helt rätt. Fyll dina mackor med det delikata innehållet och njut av en lunch i det fria!  

 

Ingredienser 1 person

  • Ett hembakat bröd eller en köpt ciabatta (ca 60 g)
  • 40 g mozarellaost (vanlig eller light)
  • En skivad tomat (välmogen och smakfull)
  • En bit soltorkad tomat (gärna inlagd i örtbladning)
  • Några färska basilikablad
  • Lite svartpeppar

Passande tillbehör

  • Oliver
  • Melon och färsk ananas (istället för fikabröd)

Gör så här

  • Matsäck kan ofta bli blöt och geggig när man lägger ihop allt hemma.

  • Vill du så kan du skära upp allt innehåll och förvara separat i burk till dess att det är dags att äta, då kan du lägga i allt i brödet.

  • Om du dock vill göra klart redan hemma så är det klokt att låta både mozarellaost och soltorkade tomater rinna av ordentligt först.

  • Skär ordentliga skivor av mozarellan och av tomaterna. Klä in den färdiga mackan i folie, så håller den sig bättre.

  • Lägg dina tillbehör (om du vill ha det) i burk vid sidan om.

  • Servera lunchen med önskad dryck. Ha en fin picknickstund!
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.