Present till pensionär

Vad ger man i pensionspresent egentligen? När någon går i pension kan det vara väl värt att fira. Ett långt arbetsliv har kommit till sitt slut och det är dags att vara ledig på dagarna. Här kan du som vill ha tips på en bra present till pensionär få mängder av tips. Oberoende av om du är arbetsgivare, anhörig eller kompis till den blivande pensionären.

 

Tips på en bra present till nybliven pensionär

Om du läser det här gissar vi att du är ute efter presenttips till pensionär. Det första steget är förstås att utgå från personen som ska ta emot gåvan. En bra present till pensionär är en som känns personligt utvald. Om du vet vad den blivande pensionären har för intressen är det ett tips att utgå från det.

Gillar personen böcker? Toppen! Då kan du ge en prenumeration på ljudböcker som present till pensionären. Uppskattar personen att pyssla i trädgården? Varför inte ge en present till pensionären som uppmuntrar det. Ett fint citronträd, en avocadoplanta eller tjusiga blommor som kan planteras i rabatten går alltid hem.

 

Roliga pensionärspresenter

Att gå i pension innebär ett nytt stadie i livet. För många kan det vara en stor omställning, som kan upplevas som svår att hantera. Därför kan en bra present till pensionär vara en som gör livet som nybliven pensionär lite roligare.

 

Skäm bort den blivande pensionären med en upplevelse

Vill du ge bort en present till en blivande pensionär som hen kommer tänka tillbaka på i år framöver kan du satsa på en trevlig upplevelsepresent. En ballongflygning, takvandring, vinprovning eller annan aktivitet tillsammans med partner eller familj brukar vara uppskattat.

Försök att inte vara så stereotyp när du väljer en present till en pensionär som är kvinna eller man. Det är mycket trevligare att få en individuell present än en för att du är en pensionär som råkar vara man eller kvinna. Gillar personen musik och har ett favoritband, bjud med dem på en konsert. Är det en äkta teaterälskare som går i pension, då är en perfekt present till pensionären en resa till en närliggande stad som har en bra teater, och naturligtvis också teaterbiljetter.

 

Present vid avtackning inför pension

Ska du som arbetsgivare eller kollega planera en avtackning och present till pensionären som snart ska lämna arbetsplatsen? Då rekommenderar vi att du försöker hitta något som känns lite extra lyxigt, som ett sätt att visa uppskattning för allt som personen gjort för arbetsplatsen under sitt yrkesliv.

Vackra silverskedar, ett finare smycke eller ett samlarobjekt är presenter som känns genomtänkta och exklusiva. Genom att ge en sådan present till pensionären kommer hen både känna sig avtackad och uppskattad. Vi vill dock återigen ge tipset att vara lite extra personlig så att även den exklusiva presenten faktiskt passar mottagaren.

Glöm inte att tipsa om Seniordeal till den nyblivne pensionären. Hos oss hittar du pensionärsrabatter och seniorrabatter helt gratis!

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Du behöver bara en klädnypa för att få ditt hus att lukta gott

Tips & Trix

Vanliga förkortningar på nätet

Tips & Trix

Bästa sättet att snoppa jordgubbarna

Relaterade rabatter

Boende

Slipp fuktskador i ditt hem!

Villa Relining

Resor

Minst 15% rabatt på din nästa resa

Booking.com

Nöje

10% på keramikblommor!

Keramikblomma

Ekonomi

Teckna Nya Seniorlånet och få gratis administrativa avgifter

Bluestep Bank

Boende

10 % rabatt på kvalitativa köksredskap

Kitchentime

Tidningar

Premiärerbjudande – få Aftonbladet direkt hem i brevlådan!

Aftonbladet

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
4 månader hos hallon!

Med mobilabonnemang hos hallon slipper du allt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor.

Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader
(därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.