Promenader – bästa sättet att bränna kalorier

 

 

Promenader är ett effektivt sätt at bränna kalorier på och du behöver inte vara speciellt vältränad. Gång är en av kroppens grundrörelser och tusentals och åter tusentals kalorislukande muskelceller aktiveras av att promenera.

 

En väldigt vanlig myt om förbränning är att det mest effektiva sättet att bränna kalorier på är promenader och att man bränner mycket mer av att gå än av att springa. Det hr är givetvis inte sant, om du springer kommer du att bränna betydligt fler kalorier per minut än du kommer att göra om du promenerar.

Även fast den här myten rent konkret är falsk så finns det ändå någon form av sanning bakom. Som vi redan konstaterat bränner man mer kalorier per minut av löpning än av promenader men du klarar definitivt av att promenera många fler minuter än du klarar av att springa.

 

Om du är man och väger ungefär 90kg bränner du ungefär 400-500 kalorier på 1 mil rask promenad, vilket motsvarar ungefär 30-40 minuter löpning i ett lagom tempo. Om du har dålig kondition eller ont i anklar, knän, höfter osv kan det vara väldigt svårt att springa så länge medan du utan problem klarar av att promenera 1 mil.

 

 

Använd stavar

 

Att promenera med stavar har flera stora fördelar. Dels är det bra för dig som är äldre då det hjälper dig att hålla balansen och tempot men eftersom att man dessutom aktiverar flera delar av kroppen visar forskning att promenad med stavar ökar förbränningen med 30-60 procent (!!).

När du promenerar med stavar tränar du inte bara benen utan du bygger dessutom upp stabilitet i mage, rygg och armar. Du kommer få en snyggare hållning, bättre balans och kunna hålla ett högre tempo vilket även ökar syreupptagningsförmågan.

 

Det svenska företaget BungyPump har revolutionerat gåstavar med deras inbyggda fjädring som ger ett motstånd på mellan 4 och 10 kg vilket gör att du får ut mycket mer av träningspasset. Som medlem i Seniordeal får du 20% rabatt på BungyPumps stavar, använd bara koden SENIOR i kassan!

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Kvällsvanor som leder till en god natts sömn

Hälsa

Nu är det okej att krama barnbarnen igen

Hälsa

Ekologisk mat – bättre för hälsan?

Relaterade rabatter

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Hälsa

15% rabatt på maghälsa

Dynamic Code

Hälsa

20% rabatt på Allmän Hälsokontroll

Mindre än 1 vecka kvar

Svensk Provtagning

Hälsa

20% rabatt på Hälsokontroll Premium

Mindre än 1 vecka kvar

Svensk Provtagning

Hälsa

16% rabatt på golf- och träningskläder

Daily Sports

Hälsa

Har glasögonen gått sönder?

Glasögonverkstan

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.