Promenader – bästa sättet att bränna kalorier

 

 

Promenader är ett effektivt sätt at bränna kalorier på och du behöver inte vara speciellt vältränad. Gång är en av kroppens grundrörelser och tusentals och åter tusentals kalorislukande muskelceller aktiveras av att promenera.

 

En väldigt vanlig myt om förbränning är att det mest effektiva sättet att bränna kalorier på är promenader och att man bränner mycket mer av att gå än av att springa. Det hr är givetvis inte sant, om du springer kommer du att bränna betydligt fler kalorier per minut än du kommer att göra om du promenerar.

Även fast den här myten rent konkret är falsk så finns det ändå någon form av sanning bakom. Som vi redan konstaterat bränner man mer kalorier per minut av löpning än av promenader men du klarar definitivt av att promenera många fler minuter än du klarar av att springa.

 

Om du är man och väger ungefär 90kg bränner du ungefär 400-500 kalorier på 1 mil rask promenad, vilket motsvarar ungefär 30-40 minuter löpning i ett lagom tempo. Om du har dålig kondition eller ont i anklar, knän, höfter osv kan det vara väldigt svårt att springa så länge medan du utan problem klarar av att promenera 1 mil.

 

 

Använd stavar

 

Att promenera med stavar har flera stora fördelar. Dels är det bra för dig som är äldre då det hjälper dig att hålla balansen och tempot men eftersom att man dessutom aktiverar flera delar av kroppen visar forskning att promenad med stavar ökar förbränningen med 30-60 procent (!!).

När du promenerar med stavar tränar du inte bara benen utan du bygger dessutom upp stabilitet i mage, rygg och armar. Du kommer få en snyggare hållning, bättre balans och kunna hålla ett högre tempo vilket även ökar syreupptagningsförmågan.

 

Det svenska företaget BungyPump har revolutionerat gåstavar med deras inbyggda fjädring som ger ett motstånd på mellan 4 och 10 kg vilket gör att du får ut mycket mer av träningspasset. Som medlem i Seniordeal får du 20% rabatt på BungyPumps stavar, använd bara koden SENIOR i kassan!

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Kan man använda förra årets solskyddsfaktor? Här får du svaret!

Hälsa

Svälj tabletter och kapslar utan att de fastnar i halsen

Hälsa

Kryddan som lindrar tandvärk

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt på vitaminer och mineraler

Greatlife.se

Hälsa

15% rabatt på golf- och friluftskläder

Daily Sports

Glasögon

Nu får du 50% rabatt på glas hos LensWay

LensWay

Glasögon

Slipp glasögon och linser! Exklusivt erbjudande – kostnadsfri undersökning

Memira

Hälsa

Halva priset på Omega-3 samt gåva på köpet!

Vesterålens Naturprodukter

Glasögon

7% rabatt på allt hos Lensway

LensWay

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

VitaePro är ditt kosttillskott för muskler och leder.

Hela 9 av 10 uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. Som medlem hos Seniordeal får du just nu
50% rabatt på VitaePro + TVÅ gåvor på köpet!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.