Recept på belgiska våfflor

Njut av härliga våfflor till frukost, lunch eller fika. 

Klassiska frasvåfflor är fantastiskt gott. Har du dock den andra typen av våffeljärn, för så kallade belgiska våfflor, är det inte dumt det heller. I och med att de belgiska våfflorna är högre får de en annan textur. Servera gärna med en klick vaniljglass eller grädde och med chokladsås på toppen! 

  

 

Ingredienser, 6-8 personer

  • 4 dl vanligt vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk bakpulver
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 200 g smält och avsvalnat smör

  Exempel på tillbehör till servering

  • Chokladsås (färdigköpt eller hemmagjord)
  • Gammaldags vaniljglass
  • Vispad grädde
  • Florsocker att strö över

 

Gör så här

1 ) Ta fram en bunke och blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver noga.

2 ) Separera äggulorna från vitorna (spara vitorna).

3 ) Tillsätt mjölk och äggulor i mjölblandningen.

4 ) Rör eller vispa till en jämn smet.

5 ) Smält smöret och låt svalna (men inte stelna).

6 ) Rör eller vispa ner det smälta avsvalnade smöret.

7 ) Vispa äggvitorna fluffigt och vänd sedan ner fluffet i smeten.

8 ) Ta fram ditt belgiska våffeljärn. Grädda lite lagom länge, tills ytan är gyllene.

9 ) Servera våfflorna varma med chokladsås, vaniljglass eller vispad grädde. Pudra över florsocker. Njut!  


Foto: Pixabay

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Världens dyraste kaffe – Kopi Luwak

Mat & Dryck

Gör din soppa mindre salt

Mat & Dryck

Koka ris i mikron

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

NYHET!

Mobilabonnemang 3GB hos hallon för endast 44 kr/mån i 4 mån, därefter 89 kr/mån! Spara oanvänd surf, ingen bindningstid!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.