Recept på klassisk hasselbackspotatis

Funderar du på vad du ska laga till middag? Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som alltid går hem. Servera den krispigt ugnsbakade potatisen med en trevlig kött- eller fiskbit – vips har du lagat en riktig festmåltid!

 

 

Ingredienser (4 personer)

  • 6  fasta potatisar (jämnstora)
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk torr riven ost
  • Eventuellt några nypor ströbröd

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 225°C.

2 ) Skala potatisen. Skär den sedan i tunna skivor, men inte helt igenom. Ett tips är att lägga den  i en träslev, så att den ligger stadigt och du inte skär rakt igenom av misstag.

3 ) Ta fram en ugnssäker form. Placera potatisarna i formen med den skårade sidan uppåt.

4 ) Smält smöret i en kastrull eller i mikron.

5 ) Pensla potatisarna med det smälta smöret och placera i mitten av ugnen.

6 ) Låt stå i ugnen i 20 minuter.

7 ) Ta ut formen och pensla ett lager till med smör.

8 ) Strö över den rivna osten och eventuellt några nypor ströbröd för extra knaprighet.

9 ) Ställ tillbaka i mitten av ugnen och låt stå i ytterligare 20 minuter, tills ytan på potatisarna är gyllenbrun. Testa gärna med potatissticka för att se när de mjuka och färdiga.

10 ) Serveras med en trevlig bit kött eller fisk.

11 ) Njut av en god middag!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Världens dyraste kaffe – Kopi Luwak

Mat & Dryck

Gör din soppa mindre salt

Mat & Dryck

Koka ris i mikron

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

NYHET!

Mobilabonnemang 3GB hos hallon för endast 44 kr/mån i 4 mån, därefter 89 kr/mån! Spara oanvänd surf, ingen bindningstid!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.