Recept på klassisk hasselbackspotatis

Funderar du på vad du ska laga till middag? Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som alltid går hem. Servera den krispigt ugnsbakade potatisen med en trevlig kött- eller fiskbit – vips har du lagat en riktig festmåltid!

 

 

Ingredienser (4 personer)

  • 6  fasta potatisar (jämnstora)
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk torr riven ost
  • Eventuellt några nypor ströbröd

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 225°C.

2 ) Skala potatisen. Skär den sedan i tunna skivor, men inte helt igenom. Ett tips är att lägga den  i en träslev, så att den ligger stadigt och du inte skär rakt igenom av misstag.

3 ) Ta fram en ugnssäker form. Placera potatisarna i formen med den skårade sidan uppåt.

4 ) Smält smöret i en kastrull eller i mikron.

5 ) Pensla potatisarna med det smälta smöret och placera i mitten av ugnen.

6 ) Låt stå i ugnen i 20 minuter.

7 ) Ta ut formen och pensla ett lager till med smör.

8 ) Strö över den rivna osten och eventuellt några nypor ströbröd för extra knaprighet.

9 ) Ställ tillbaka i mitten av ugnen och låt stå i ytterligare 20 minuter, tills ytan på potatisarna är gyllenbrun. Testa gärna med potatissticka för att se när de mjuka och färdiga.

10 ) Serveras med en trevlig bit kött eller fisk.

11 ) Njut av en god middag!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.