Recept på underbart god saffransaioli

Saffran är fantastiskt gott i maten. 

Aioli är en sås gjord på majonnäs och smaksatt med vitlök. Tillsätt saffran och din sås når genast oanade höjder!  Perfekt som tillbehör till fisksoppa, skaldjur, kyckling och mycket mer. Testa du också!

 

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 dl majonnäs (vanlig fetthalt)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½- 1 pkt saffran (à 0.5 g)
  • 1 tsk ljummet vatten
  • Salt och peppar efter tycke och smak (det kan uteslutas helt)

Gör så här

1 ) Blanda saffran och vatten i en liten kopp, så att vattnet blir ordentligt gult.

2 ) Lägg upp majonäsen i en skål och blanda i saffransvattnet samt eventuellt lite peppar och salt.

3 ) Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet i minst en halvtimma innan servering.

4 ) Njut av en god måltid!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.