Recept på vegetarisk sill med auergine

Auberginesill är ett riktigt gott vegetariskt alternativ på julbordet. Perfekt för den som är vegetarian eller helt enkelt inte tycker om sill. Håll tillgodo! 

 

Ingredienser

  • 2 dl förvälld aubergine
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1/2 dl tunt skivad morot
  • 1/2-1 dl grovhackad purjolök

 

Gör så här

1 ) Börja med att skölja och skala auberginen i sillstora bitar.

2 ) Ta fram en kastrull och koka upp vatten och salt. Lägg sedan i auberginebitarna. När bitarna blivit lätt genomskinliga är det dags att ta av kastrullen, hälla av vattnet och låta kallna. Ett tips: Konsistensen ska vara mjuk men inte “sladdrig”.

3 ) Skala och skiva morötterna tunt och fint. Hacka purjolöken lite “slarvigt”.

4 )  Fyll upp på burkar och varva den nu svala auberginen med lagen, morot och purjolöken.

Klart! 5 ) Förvaras i kylskåp och förbrukas inom några dagar.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.