Auberginesill är ett riktigt gott vegetariskt alternativ på julbordet. Perfekt för den som är vegetarian eller helt enkelt inte tycker om sill. Håll tillgodo!
Ingredienser
- 2 dl förvälld aubergine
- 1 dl ättika
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 4 lagerblad
- 10 kryddpepparkorn
- 1/2 dl tunt skivad morot
- 1/2-1 dl grovhackad purjolök
Gör så här
1 ) Börja med att skölja och skala auberginen i sillstora bitar.
2 ) Ta fram en kastrull och koka upp vatten och salt. Lägg sedan i auberginebitarna. När bitarna blivit lätt genomskinliga är det dags att ta av kastrullen, hälla av vattnet och låta kallna. Ett tips: Konsistensen ska vara mjuk men inte “sladdrig”.
3 ) Skala och skiva morötterna tunt och fint. Hacka purjolöken lite “slarvigt”.
4 ) Fyll upp på burkar och varva den nu svala auberginen med lagen, morot och purjolöken.
Klart! 5 ) Förvaras i kylskåp och förbrukas inom några dagar.