Recept på vegetarisk sill med auergine

Auberginesill är ett riktigt gott vegetariskt alternativ på julbordet. Perfekt för den som är vegetarian eller helt enkelt inte tycker om sill. Håll tillgodo! 

 

Ingredienser

  • 2 dl förvälld aubergine
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1/2 dl tunt skivad morot
  • 1/2-1 dl grovhackad purjolök

 

Gör så här

1 ) Börja med att skölja och skala auberginen i sillstora bitar.

2 ) Ta fram en kastrull och koka upp vatten och salt. Lägg sedan i auberginebitarna. När bitarna blivit lätt genomskinliga är det dags att ta av kastrullen, hälla av vattnet och låta kallna. Ett tips: Konsistensen ska vara mjuk men inte “sladdrig”.

3 ) Skala och skiva morötterna tunt och fint. Hacka purjolöken lite “slarvigt”.

4 )  Fyll upp på burkar och varva den nu svala auberginen med lagen, morot och purjolöken.

Klart! 5 ) Förvaras i kylskåp och förbrukas inom några dagar.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Buss

Få 500:- rabatt på resor med Rolfs Flyg & Buss!

Ny!

Rolfs Flyg & Buss

Hotell

Boka fjälläventyr i sommar och få 15% rabatt!

Ny!

Lappland Resorts

Flyg

Upptäck Italiens bästa med Specialresor – få 750 kr rabatt!

Specialresor

Hotell

Sommarlyx på Kosta Boda – upp till 20% rabatt!

Mindre än 1 vecka kvar

Kosta Boda

Hälsa

Upplev en ny nivå av rakning med Quattro Titanium!

EFI

Tidningar

Just nu: SvD Komplett Helg – 10 kr per helg, spara 92%!

SVD

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.