Rengör din kaffebryggare

I Sverige kommer vi på andra plats av de länder i världen som dricker mest kaffe. De enda som slår oss i kaffedrickande är faktiskt vårt grannland Finland. Även om du inte själv dricker kaffe så gör säkert någon i ditt hushåll eller någon bekant det så det är stor chans att du har en kaffebryggare hemma. De flesta rengör aldrig sina kaffebryggare och därför börjar massa dåliga bakterier frodas och vi värsta fall till och med mögel.

Varje gång du kokar kaffe bör du skölja ur alla lösa delarna med vatten för att få de rena men i varje fall en gång i månaden borde du diska de ordentligt. Kaffepannan kan du enkelt rengöra med diskmedel och vatten eller köra den i diskmaskinen om du har en sån.

Det räcker dock inte att rengöra endast de lösa delarna utan ibland behöver du köra hela maskinen.
Fyll upp vattenbehållaren med hälften vatten och hälften ättika och kör igång kaffebryggaren tills halva behållaren är tömd. Låt kaffebryggaren vila i 30 minuter och kör sedan igenom resten av ättiksblandningen. Efter rengöringen är klar kan du köra igenom kaffebryggaren med vanligt vatten ett par gånger så försvinner ättikssmaken.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.