Rengör mikron med den här frukten

Någon sa en gång till mig att mikrovågsugnen är den bästa uppfinningen sen hjulet. Om det stämmer eller inte går att diskutera men mikron är verkligen en riktigt smart pryl som gör att du kan värma din mat på bara någon minut.

Eftersom att mikron värmer maten så snabbt brukar det stänka och skvätta en hel del, till slut luktar det gammal mat så fort du öppnar luckan och det är ju inte speciellt fräscht. Det bästa är förstås att alltid täcka maten när man värmer den men oavsett brukar det kunna spridas matrester och att rengöra mikrovågsugnen då och då är verkligen att rekommendera.

 

Använd citron

För att rengör mikron enklast behöver du bara en citron, en värmetålig skål och en trasa att torka med.

 

Fyll skålen med lite vatten, dela citronen på mitten och kläm ut lite citronjuice i skålen. Stoppa ner båda halvorna, stoppa in skålen i mikron och kör på full effekt i cirka 3 minuter.

Lämna mikron stängd i 5 minuter, ångan inne i mikron kommer göra att alla gamla rester släpper.

Nu kan du öppna luckan, ta ut skålen och torka hela mikron med trasan. Om det är någon fläck som är extra svår att få bort kan du doppa trasan i citronvattnet och skrubba.

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Boende

Dubbelhäftande “Nano Tape”

Mode & Livsstil

Plånbok med RFID-skydd och kolfiber

Relaterade rabatter

Mobilabonnemang

Alla seniorabonnemang för 25 kr/mån I 4 månader!

Ny!

Fello

Nöje

Är du ett julklappsproffs? 🎅 Få 40% rabatt hos Smartphoto!

Ny!

Smartphoto

Boende

Missa inte att teckna årets bästa erbjudande!

Ny!

Skellefteå Kraft

Nöje

Släktforska? Få 30% rabatt hos Ancestry!

Ny!

Ancestry

Båt

Weekendpaket på Gotland fr 1195 kr/person!

Destination Gotland

Flyg

Få 2000 kr rabatt på språkkurs till valfri EF destination!

Mindre än 1 vecka kvar

Ef Educations

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.