Rosta nötter i mikrovågsugnen – Så här gör du

 

Det finns traditionellt två sätt att rosta nötter på. Antingen i ugnen, eller i stekpanna. Med båda de här metoderna finns det dock vissa nackdelar. Ugnen tar lång tid att värma upp och bara att rosta dem kan ta upp till 20 minuter för att få en jämn och fin yta på alla sidor. I stekpanna måste man hålla nötterna under konstant uppsikt och ständigt röra för att inte nötterna ska bli råa på vissa sidor och brända på dem andra (se bilden ovan).

Fördelarna med att rosta nötterna i mikrovågsugnen är att man under tiden de rostas kan göra någonting annat (diska den där bunken du annars hade gjort efter maten till exempel) och eftersom att de flesta nötter är så små steks de i princip lika mycket på utsidan som på insidan samtidigt.

 

Så här gör du

1. För att nötterna ska få den fina gyllenbruna ytan krävs det att de har lite fett på sig. Lägg nötterna i en skål med lite olja och kasta runt de tills alla nötterna är täckta.

 

2. Sprid ut nötterna på en tallrik och kör i mikron i 1-minutsintervaller och rör om varje minut.

 

Beroende på vilka nötter du använder kommer det här ta 5-8 minuter och du kommer ha nötter med en fin gyllenbrun yta och tillochmed bättre smak än du får på något annat tillvägagångssätt.

 

 

Inspiration: Serious Eats

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.