Rostad sparris med fetaost och mandel

Sparris är fantastiskt gott och lättlagat. Dessutom har den så pass mycket karaktär i sig själv att det behövs få övriga ingredienser. Ät denna sparrisrätt tillsammans med små fina potatisar och olika grönsaker eller som ett tillbehör till olika smårätter. Det kan inte bli fel med sparris!

 

 4 port Ingredienser

  • 500 g färsk sparris
  • 2 msk smör eller olja
  • 200 g fetaost
  • 1 dl mandelspån

Gör så här 

1 ) Börja med att skära bort ungefär 1 cm av sparrisstjälkarna.

2 ) Sätt de nysnittade sparrisarna i ett glas med kallt vatten. Låt stå så i minst 15 minuter, så att de drar upp vatten ordentligt. Detta motverkar att de blir “trådiga” i karaktär och struktur.

3 ) Sätt ugnen på 250 grader (varmluft på 230 grader)

4 ) Lägg sparrisarna i ugnsform och massera in oljan/smöret.

5 ) Smula över fetaosten och strö eventuellt på lite salt och svartpeppar.

6 ) Strö på mandelspånen.

7 ) Placera i övre delen av ugnen och ta ut efter 6-7 minuter.

8 ) Serveras med fördel direkt när du tagit ut formen ur ugnen. Smaklig måltid!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.