Sparris är fantastiskt gott och lättlagat. Dessutom har den så pass mycket karaktär i sig själv att det behövs få övriga ingredienser. Ät denna sparrisrätt tillsammans med små fina potatisar och olika grönsaker eller som ett tillbehör till olika smårätter. Det kan inte bli fel med sparris!
4 port Ingredienser
- 500 g färsk sparris
- 2 msk smör eller olja
- 200 g fetaost
- 1 dl mandelspån
Gör så här
1 ) Börja med att skära bort ungefär 1 cm av sparrisstjälkarna.
2 ) Sätt de nysnittade sparrisarna i ett glas med kallt vatten. Låt stå så i minst 15 minuter, så att de drar upp vatten ordentligt. Detta motverkar att de blir “trådiga” i karaktär och struktur.
3 ) Sätt ugnen på 250 grader (varmluft på 230 grader)
4 ) Lägg sparrisarna i ugnsform och massera in oljan/smöret.
5 ) Smula över fetaosten och strö eventuellt på lite salt och svartpeppar.
6 ) Strö på mandelspånen.
7 ) Placera i övre delen av ugnen och ta ut efter 6-7 minuter.
8 ) Serveras med fördel direkt när du tagit ut formen ur ugnen. Smaklig måltid!