Så blir blir städningen enklare och roligare

Städa lite varje dag så kommer det sluta kännas som ett enormt stressmoment. 

Oavsett hur mycket man städar så är det snart dags att städa igen, det kan lätt kännas både övermäktigt och tråkigt. Här är våra smarta tips som underlättar städningen där hemma.

Ingen storstädning

Istället för att intensivt städa hela hemmet exempelvis en gång varannan vecka så är det bättre att sprida ut städningen. Gör något moment en dag och ett annat moment en annan dag. På så vis kommer städningen kännas enklare. Detsamma gäller inför exempelvis jul då många städar extra noga – vid ett enda tillfälle. Sprid ut de olika delarna så att städningen inte blir ett stort stressmoment. Börja i tid och gör en sak i taget.

Dosera rätt

Det är lätt att överdosera mängden rengöringsmedel. Det räcker med några droppar för att få ett skinande resultat. För mycket medel ger flammiga ytor.

 

 


 Använd lagom mycket medel för bäst resultat. 

Såpa på golven

Ett av de billigaste rengöringsmedlen är även ett av de bästa för miljön. Köp vanlig såpa i matbutiken och använd några droppar i vattnet när du våttorkar golven. För en frisk och fräsch doft kan du välja såpan med citrondoft.

Användning av microfibertrasor

Microfibertrasor gör städningen mycket enklare och därmed mindre tråkig och tidskrävande. Var noga med att använda olika trasor för olika städområden. Undvik att använda trasa på och kring toalettstolen där det är bättre att använda papper som sedan kan spolas ned. Använd inte sköljmedel när du tvättar dina microfiberdukar. Sköljmedlet gör att trasan blir antistatisk och därmed inte drar åt sig damm, fett och smuts.

Städning av golven

Eftersom damm och smuts faller till golvet hela tiden, särskilt när du städar, så är det smart att ha som regel att arbeta uppifrån och ner. Annars kan du behöva städa golven två gånger. Tänk på att det är bra att dammsuga med jämna mellanrum och inte spara det till en storstädning. Om du tycker att din dammsugare är besvärlig och svår att använda leder det kanske till att du dammsuger mer sällan än vad du annars skulle ha gjort. Det finns många olika modeller av dammsugare och munstycken på marknaden. Välj en du har lätt att hantera så att städningen blir mindre jobbig och tråkig. Avsluta städningen av golven med att våttorka. Den fuktiga moppen drar åt sig smuts och damm som dammsugaren missar. Välj en mopp du känner dig bekväm att använda, så är sannolikheten större att det blir av.

 


Använd en dammsugare och munstycke som är lätt att hantera.

Gör städningen rolig

Att städa behöver inte alls vara tråkigt. Knäpp på radion eller sätt på din favoritmusik. När du lyssnar på något du tycker om kommer du nästan glömma vad du gör och kan då koppla av, trots att du städar. På så vis kan städningen bli avstressande. Städning kan dessutom vara riktigt bra träning. Se det som ett träningspass och ta ut rörelserna lite extra för att få bra motion.

Prioritera rätt

Om du har en begränsad tid att städa så är det klokt att prioritera vissa områden framför andra.

  • Hallen är det första gästerna ser. Se därför till att ha ordning i hallen bland kläder och skor. Städa golv och putsa hallspegeln, det gör stor skillnad.
  • Lägg lite extra energi på att städa badrummet. Ett fräscht badrum ger ett bra intryck. Putsa upp spegel och andra ytor.
  • Köket är viktigt. Se till att inte ha disk framme och städa ytorna. Putsa spis, kyl, frys och blanka ytor samt diskhon.


Passa på att lyssna på något riktigt bra och gör städningen så rolig du bara kan. 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Slipa till din sax

Tips & Trix

Lös upp det brända i en kastrull med socker

Tips & Trix

Ta bort repor på telefonen

Relaterade rabatter

Flyg

400kr rabatt på Sol- och badresor i vinter hos AirTours!

AirTours

Flyg

400 kr rabatt ALLA weekendpaket hos AirTours!

AirTours

Flyg

400kr rabatt på Sol- och badresor i oktober med AirTours

AirTours

Glasögon

Trött på glasögon Få 14 000kr rabatt när du gör ett linsbyte med trifokala linser!

Vårda Ögon

Glasögon

Boka kostnadsfri synundersökning (värde 595kr)!

Vårda Ögon

Båt

Seniorkryssa med Wasaline (från 285 kr)

Wasaline

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.