Så går du i klackar utan att få ont – 6 smarta tips

Det är viktigt att köpa rätt slags klackskor.

Använder du alltid skor med klack eller köper du nästan alltid lågskor? Om du bär klackskor finns det vissa saker att tänka på för att inte få skavsår eller värk. Vi har sammanställt de bästa tipsen!

Ett par snygga klackar kan vara hur fint som helst, men det är inte värt det om det leder till skavsår och smärtande fötter. Det viktigaste är att skorna är bekväma och sitter bra. Ta del av våra tips för att slippa värkande fötter!

Välj rätt skor

Det är inte bara utseendet på skorna som är viktigt. Tänk på att de ska vara sköna och kännas stadiga på foten. Många av oss köper för stora eller för små skor – tänk på att köpa rätt storlek. Om du beställer skorna på nätet går det ofta bra att skicka tillbaka om det inte blir rätt. Om du köper och provar skorna i butiken så ska du genast välja bort de som inte känns bra. En tumregel att ta fasta på är att en bredare klack och en täckt överdel ger mer stöd till foten, och hela kroppen, än skor med tunna sulor och smal klack. Välj de skor du vet att du kommer använda utan att få ont.

Lagom höjd

Det kan vara fint med höga klackar, men det kan slita på kroppen och vara ostadigt och obekvämt. Om du vill gå i klackskor så välj den höjd som känns bekväm och som du vet att du orkar gå i en hel dag. Om du vill ha en hög klack är skor med platåsula framtill att föredra, eftersom det bidrar till en viss stabilitet.

Gå in skorna hemma

Som du redan vet är det viktigt att “gå in skorna” innan du använder dem på riktigt. Använd inte dina nya klackskor till en viktig fest innan du gått in dem hemma. Gå runt i skorna hemma och använd strumpor i skor som är aningen för tajta för att tänja dem.

Inlägg i skorna

Den mesta kroppstyngden vilar på främre delen av foten, särskilt när du har på dig klackar. Införskaffa i ett par gelinlegg som du placerar i just den delen av skon. Det lindrar stötar mot foten och får det att kännas mer bekvämt och stadigt. Du kan köpa inläggen i de flesta skobutiker. Tänk på att de tar plats i skon, så det är extra viktigt att du inte köper för små skor.

Vårda fötterna – regelbundet

Förebygg problem med fötterna genom att regelbundet ta hand om dem med fotfil och fotkräm. Mjuka, friska och välmående fötter orkar mer.

Vila fötterna

Om du bär klackskor till en tillställning kan du ta av dig skorna när du sitter till bords för att ge fötterna lite vila. Dessutom kan det vara klokt att ta med ett extra par bekväma skor att byta med om du skulle få ont. Värkande fötter kan förstöra en hel dag, så det allra viktigaste är att ha skor som
sitter bra.

 

     

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Mobilabonnemang

Teckna superbilligt seniorabonnemang från 9 kr/mån i 4 mån hos Hallon!

Mindre än 1 vecka kvar

hallon

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Hälsa

Testa VitaePro till 50% och vinn mat för 10 000 kr!

Mindre än 1 vecka kvar

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.