Så här får du avokado att mogna snabbt

Avokado är ett riktigt förrädiskt bär och fönstret mellan att den är omogen och övermogen är nog bland de absolut minsta. 

Du har säkert köpt avokado någon gång inför tacosen på fredag, lyxfrukosten på helgen eller någon annan gång du känner dig extremt sugen på avokado. När du väl kliver upp på fredagsmorgonen så märker du att avokadon fortfarande är stenhård och antagligen inte alls kommer att vara mogen till kvällen. Då finns det ett tips som ”snabb-mognar” avokadon åt dig.

Det du behöver göra är att lägga avokadon i samma påse som du förvarar tomaterna. Vissa frukter och grönsaker ger ifrån sig en gas som kallas etylengas vilket snabbar på mognadsprocessen. De grönsaker, till exempel tomater, som avger mycket gas kan skynda på processen på andra grönsaker om de stängs in tillsammans.

 

Har du några timmars framförhålling och följer det här tipset kommer du aldrig mer behöva knapra på stenhård avokado!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Ny!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.